Tudásbázis

A Fólia tudástárat azért hoztuk létre, hogy hasznos videóinkkal és cikkeinkel segítséget nyújtsunk egyrészt a megfelelő alapanyag kiválasztásához, másrészt pedig, hogy olyan tanácsokat és tippeket adjunk a fóliák alkalmazásával kapcsolatban, amelyek biztosan jelentős mértékben megkönnyítik a velük való munkát.

A folymatosan bővülő tudástárban választ adunk olyan kérdésekre, hogy hogyan kerülhető el a buborékosodás, mely részeken és mennyi ideig érdemes a fóliát melegítenünk, hogyan tároljuk őket, mivel érdemes tisztítani stb.

Emellett támpontot adunk a különböző, kritikus munkafázisok megfelelő megoldásához (például fóliázás mélycsatornás felületeken), valamint olyan trükkök is bemutatásra kerülnek majd, amelyek segítségével elkerülhetővé válnak a leggyakoribb hibák.

Amennyiben bármilyen további kérdése felmerül, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Ezt ne hagyd ki!

150 € + 50 € jóváírás Arlon fóliáinkból, vásárlásonként! Az ajánlat érvényessége: 2018. augusztus 31. Installáltál már fóliát egyedül, gond nélkül nagy felületre is? Pozicionáltál már újra fóliát percek alatt, gyűrődés mentesen? Dolgoztál már fóliával egyszerűen és buborék-mentesen mélycsatornás és szegecses felületeken is? Azaz… Dolgoztál már Arlon fóliával?   Itt az ideje, hogy kipróbáld… jóváírással!… Bővebben »

Alap tippek gépjármű installáláshoz

A jelen tippek elsősorban az öntött fóliák buborékmentes applikálását segítik elő – hogy minél gyorsabban minél jobb munkát végezhess. 🙂   Tisztítás Mielőtt neki kezdesz a gépjármű installálásának, győződj meg arról, hogy teljes mértékben tiszta a fóliázandó felület. Érdemes akár kicsit agresszívebb tisztítószernek is utána nézned, mivel sok új gépjármű szilikon borítást kap. Fordíts különös… Bővebben »

Hogyan kezeld a fóliázott autó felületét a nyári melegben?

A nyári hónapokban vannak az év legmelegebb és leghosszabb napjai. Ezen időszak alatt az UV sugárzás mértéke is jelentősen növekszik, ami a gépjármű grafikák egyik legnagyobb ellensége. Ilyenkor a fóliázott felület fokozott veszélynek van kitéve, ám ha néhány lépést betartasz, könnyen megóvhatod a károsodástól. Tegyük hozzá, hogyha az Arlon fóliákat használod, alapból nagyobb fokú védelmet… Bővebben »

Hogyan applikáljunk fóliát szegecsekre

Az alagút technika Szedjük le a fedőréteget a fóliáról és takarjuk be az egész felületet. Egy gumis simítóval applikáljuk először a sík felületeket, egy folyamatos „lég alagutat” hagyva a szegecsek felett. Melegítsünk meg 4-5 szegecset magába foglaló területet a fólián. Hő applikálása közben a fólia beráncolódik, de amint eléri az ideális hőmérsékletet (80°C – 115°C),… Bővebben »

Installációs tippek hajókhoz

A hordozó előkészítése: A: Poliészter gél bevonat Mielőtt neki kezdünk a fólia installálásának, nagyon fontos, hogy jól előkészítsük a felszínt, amelyre felvisszük a vinilt. Elsőként is, mossuk át a felületet olyan tisztítószerrel, amelyet a hajógyártó ajánl. Ezután teljesen szárítsuk meg a hajó felszínét, olyan törülközővel, amely nem szöszöl. Ez fontos lépés ahhoz, hogy a grafika… Bővebben »

Nyomtatott fólia kontúr vágása és laminálása

Az oldószer alapú nyomtatott képek megfelelő szárítása kulcsfontosságú lépés, habár gyakran átugorjuk akkor, amikor nagy mennyiségben gyártunk le grafikákat. A rövid átfutási idő esetén a kontúrvágás rögtön a nyomtatás után megkezdődik (ez alacsony telítettségű tintánál még akár működhet is), azonban különösen fontos lenne arra is elég időt szánnunk, hogy a grafika megfelelően megszáradjon abban az… Bővebben »

Fontos szempontok fólia tároláshoz

Az, hogy mennyi ideig tárolható  a fólia, több  szemponttól is függ. Az egyik például az anyagban lévő azon lágyító olajok mennyisége, amelyek a ragasztó borításra kerülnek, a másik pedig az érintett ragasztó érzékenysége a lágyítóban lévő esetleges szennyeződésekre, amikor az telített vagy szennyezett. Bár sok esetben a fólia tárolhatóságát a termék alapanyaga, valamint a ragasztó… Bővebben »

Alacsony kezdeti tapadású vinil applikálása hideg időben

Az alacsony kezdeti tapadású fóliák népszerűek az installálók között, mivel jelentős mértékben megkönnyítik a munkát, amennyiben optimális hőmérsékleten installálunk. De mi a helyzet akkor, ha alacsonyabb a hőmérséklet? Íme néhány tipp azért, hogy biztosan tökéletes legyen a munkád eredménye (magyar feliratért kattints a Beállítások/Felirat – Subtitles – /Magyar – Hungarian – lehetőségre).

Mi a különbség a polimer és monomer hengerelt fólia között? Melyiket érdemes használnod?

Nem vagy biztos abban, hogy melyik típusú fóliára van szükséged a munkádhoz? Felmerült már benned a fenti kérdés? Amennyiben igen, már biztosan többfelé próbáltál tájékozódni a témában… és most jó helyen is jársz ahhoz, hogy megfelelő választ kapj a kérdésre. És még arra is kitérünk, hogy mikor melyiket érdemes használnod. Amikor hengerelt fóliát gyártanak, az… Bővebben »

Hogyan növeld a kezdeti kötés hatékonyságát fóliázáskor, hő és nyomás alkalmazásával?

A magas kedzeti kötés kialakítása fóliázás során fontos lehet, mivel így könnyebben elkerülhető a buborékok, valamint a gyűrődések képződése. A legtöbb, számítógépes technológiával előállított grafikát nyomás-érzékeny ragasztóval vonják be, és ez a fajta ragasztóanyag csak az azzal kompatibilis felületen tapad meg rendesen, azonban a végleges kötés kialakulása így is hosszabb időt vesz igénybe, akár 72… Bővebben »

Karácsonyi fólia akció

Mivel közeleg a karácsony, úgy döntöttünk, hogy ajándékként hatalmas akciót hirdetünk Arlon fóliánikra, az idei év legnépszerűbb darabjaiból. Hogy ez mit is jelent pontosan? DPF 8000 1,37/ 1,52 most csak 1.100 Ft + ÁFA/m2 4500 GLX 1,37/1,52 most csak 900 Ft + ÁFA/m2 4500 GT 1,06/1,37/1,52 most csak 490 Ft + ÁFA/m2 4500 G 1,06/1,37/1,52… Bővebben »

Fólia installálás hideg időben

Mivel itt a tél, és egyre inkább hűl a levegő, van néhány szempont, amelyet mindenképpen érdemes figyelembe vennünk akkor, ha a gépjármű installálásnak hidegebb időben állunk neki. Az installáláshoz a legoptimálisabb hőmérséklet 15 és 32 Celsius között van. A szubsztrátum hőmérséklete akár 4 Celsius fok alá, vagy 48 Celsius fok fölé is mehet, de a… Bővebben »

Fólia eltávolítás pár lépésben

Gyorsabban eltávolítható az Arlon SLX öntött csomagoló fólia, mint bámely más versenytárs öntött vinil? Valóban lehetséges a fólia eltávolítása a járműről akár hő használata nélkül is? Mindenki számára fontos az, hogy időt és pénzt takarítson meg a fólia eltávolítása során, azonban a munka során sok olyan nehézség léphet fel, amely jelentős mértékben lelassítja a folyamatot…. Bővebben »

Hatalmas kedvezmény az utolsó darabokra!

Ne maradj le Te sem digitálisan nyomtatható fóliáink utolsó darabjairól!  Használd ki a lehetőséget, és szerelkezz fel belőlük, akciós áron! Élvezd a tökéletes nyomtatási kép, az egyszerű installálás, és a tartós minőség előnyeit munkád során. I. Nagy teljesítményű, nyomás-érzékeny, légcsatornás autófólia digitális nyomtatáshoz: DPF 4600 LX + 3410-es lamináló – 1900 Ft+ÁFA/m2/szett Minden vásárlás mellé… Bővebben »

Nyomtatott vinil kontúrvágása és laminálása: a biztos út a sikerhez

Az oldószeres nyomtatóval nyomtatott kép szárítása olyan kulcsfontosságú lépés, amit gyakran kihagynak abban az esetben, amikor nagy mennyiségben állítanak elő installálandó reklámgrafikákat. Amikor kevés a felvitt tinta mennyisége a vinilen, ez még akár működhet is, azonban a megfelelő szárítás kulcsfontosságú  kontúrvágás előtt, vagy amikor a felvitt tinta mennyisége már közepes vagy kifejezetten nagy mértékű. Az oldószer… Bővebben »

Közkívánatra ismét Arlon fólia telepítési kurzust szervezünk! 

Készüljetek, mert november 17-én ismét Magyarországra látogat Piotr Cinski, hogy félnapos telepítési kurzust tartson Nektek Törökbálinton az Arlon legújabb, innovatív fóliájával, az Arlon SLX-el! A fólia telepítési kurzuson megtudhatjátok, hogy miért jobb és különlegesebb az Arlon SLX, mint bármely más eddigi fólia; hogy hogyan lehet gond nélkül, akár telepítés után is másodpercek alatt a fóliát… Bővebben »

Az installálandó felület előkészítése autófóliázáskor

A sikeres fólia installálás egyik legfontosabb lépése az installálandó jármű alapos megtisztítása. A nem megfelelően előkészített felület ugyanis komoly problémákat okozhat, például csökken a tapadási képesség, ezáltal pedig a tartósság. A nagynyomású tisztítóval való mosás az egyik leghatékonyabb módja a nagy felületek megtisztításának, ezért kiemelten ajánljuk kisbuszok vagy teherautók lemosására. Az erősen szennyezett felületekhez bátran… Bővebben »

A vinil megfelelő laminálása és dekorálása festékkel, tintával és víztiszta bevonatokkal

A reklámiparban használt PVC fólia puha, kissé ‘olajos’ és hajlamos a gyors roncsolódásra a festékekben, tintákban és egyéb színtelen bevonatokban lévő oldószer miatt. Van azonban két szabály, amelyeket érdemes megjegyezni egyrészt a lágyabb típusú bevonatok használatához, másrészt az oldószerrel való megfelelő kontakt kialakításához. Lágyabb bevonatok A kifejezetten fóliákra gyártott tinták és festékek jól ragadnak a… Bővebben »

Arlon SLX telepítő tréning

Mi is az a Flyte technológia, és miért számít egy korszakalkotó megoldásnak? Valóban lehetséges egy fólia akárhányszori, problémamentes újrapozícionálása? Még akár lesimítás után is? Mit jelent az, hogy lebegő fólia? Erre, és még sok minden másra kaphattok választ az Arlon SLX telepítő tréningen – érdekel? Mivel számos visszajelzést kaptunk arról, hogy az idei évben ismét… Bővebben »

Üvegfelületen végzett fólia installáció

Amikor egy olyan, nagy felületű üvegdarabot tervezünk fóliázni, amely sok napfénynek van kitéve, mindenképpen kerüljük el azt, hogy nagy szakaszokban egymás mellé helyezünk sötét és világos színű, vagy reflektív típusú fóliát. Ennek oka, hogy a nagyon különböző színű fóliák alatt lévő üvegfelületen a hőfelvétel és az üveg tágulás közötti különbség olyannyira nagy lesz, hogy az… Bővebben »

APPLIKÁLÓ FÓLIÁK DIGITÁLIS NYOMTATÁSA LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE I

Grafikai tervezés Amikor vinilek nyomtatására készülünk, több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Ezek a lépések a következők: Grafika tervezés Grafika pozícionálása Tartóssági szempontok Nyomtatás előtti utolsó simítások Egy digitális grafikát sikeresen megalkotni, installálni és ezáltal tartós eredményt alkotni néha nem egyszerű feladat; minden lépés ugyanolyan fontos, mint a másik és… Bővebben »

Buborékosodás csökkentése

Amikor levegő vagy gáz gyülemlik föl a fólia alatt és hő hatására kitágul, akkor előbb-utóbb elég erővel rendelkezhet ahhoz, hogy felemelje a vinylt a hordozó felületről, kis buborékokat alkotva. Néhány esetben ez a levegő vagy gáz a festékből „szökik” ki akkor, amikor az még nincs teljesen megszáradva, azonban előfordulhat az is, hogy az installálandó felület… Bővebben »

SLX Cast Wrap öntött csomagoló fólia, 3270-es laminálóval

Képzeljünk el egy olyan fóliát sík felületek és járművek installálásához, ami kiemelkedő újrapozícionálási képességgel rendelkezik, emellett gyorsabbá és könnyebbé teszi az installációt, a nyomtatási minősége pedig vibráló és megbízható. Létezik ilyen? Mi bebizonyítjuk, hogy igen! Nézd meg videónkat a részletekért (amennyiben nem látod a magyar feliratot, kattints a Settings – fogaskerék – , Subtitles, Languages, Hungarian… Bővebben »

Lásd másKÉPp a világot! – prémium fólia ablakgrafikákhoz, elérhető áron!

  Prémium ablakgrafika, most csak 1920 Ft+Áfa/m2 áron! Az Arlon DPF 45WF One-Way Vision egy fényes-fehér felületű, lyukacsos (1,6 mm-es lyukak) ablakfólia, amelyet kifejezetten ablakgrafikákhoz fejlesztettek ki. A fólia minden olyan  tulajdonsággal rendelkezik, amely a tökéletes design feltétele! Nézd meg a videónkat és próbáld ki az anyagot, még ma! Az Arlon DPF 45WF alkalmas Eco-solvent,… Bővebben »

Mi is az a Flite technológia, és miért teljesen innovatív?

A Flite technológia egy olyan egyedülálló újdonság, amely biztosan többet nyújt minden másnál, amivel eddig dolgoztál. Ennek a módszernek köszönhetően a fóliára nyomtatott grafikánk tulajdonképpen lebeg az installálandó felület fölött mindaddig, amíg azt rá nem simítjuk. Hihetetlenül gyors és tartós eredményt biztosít, és az biztos: ha egyszer kipróbáltad, soha többet nem akarsz mással dolgozni. Hogyan… Bővebben »

A legújabb innováció megérkezett – próbáld ki bevezető áron

TECHNOLÓGIAI VÁLTÁS, AMELY LEHETŐVÉ TESZI AZ EGYSZEMÉLYES FÓLIA INSTALLÁLÁST, MÉG NAGY FELÜLETEKEN IS! UGYE, HOGY MEGÉRTE VÁRNI? A fólia installálók kitapasztalták és elmondták, az Arlon felhasználta az információt és kifejlesztette, mi pedig elhoztuk Magyarországra! Az új Arlon SLX Öntött Csomagoló Fólia lehetővé teszi, hogy egyedül is elvégezhesd munkádat, akár nagy felületeknél is – ráadásul hihetetlen… Bővebben »

Figyelj, mert ilyen még sosem volt!

2 szett autódekorációs Arlon fólia együtt most 8160 Ft+Áfa/m2 helyett csak 6600 Ft+Áfa/m2 Miről is van szó pontosan? A DPF6100 XLP + 3210-es lamináló szett, valamint a DPF 4600LX+3410-es lamináló szett együtt, ugyanazon méretű szett vásárlása esetén most csak 6600 Ft+Áfa/m2! Azaz, a 4 tekercsre levetített négyzetméterár most csak 6600 Ft+ÁFA/m2. 🙂 Miért éri meg… Bővebben »

Számítógéppel vágott betűk applikálása hullámos felületre

Egy fólia felhelyezése hullámos felületekre nem a legegyszerűbb feladat, de a megfelelő technikával könnyedén elsajátítható művelet. Egy szivacs alapanyagú görgő segítségével ugyanis könnyedén felhelyezhetünk grafikákat hullámos panelekre is úgy, hogy az a kiemelkedő és mélyebben fekvő részekre is tökéletesen illeszkedjen. A jelen videóban ennek a technikáját mutatjuk be.

A fólia nyomtató hosszú életének titka

Bármely típusú gépről is beszélünk, mindegyik esetében biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő karbantartás a hosszú élet egyik legfontosabb pillére. Ugyanez igaz a nagyformátumú nyomtatókra is: a rendszeres ellenőrzés növeli a produktivitást és segít fenntartani a megfelelő nyomtatási minőséget. Tisztítás és ellenőrzés Havonta egyszer végezzünk alapos tisztítást és ellenőrzést gépünkön. Nagyvolumenű nyomtatók esetében még jobb,… Bővebben »

Az öntött vinil utánmelegítésének lépései

Amikor járműfóliázásról van szó, az egyik legfontosabb lépés egyben az utolsó is. Ez pedig nem más, mint az utómelegítés folyamata. Az utómelegítés a már megnyújtott, csatornákban és különböző mélyedésekben, peremeken lévő vinil melegítését jelenti. A részletekért tekintse meg videónkat!

Megígértük! Elhoztuk Amerikából! Forradalmi újítás az autódekorációban!

Az Arlon fóliák új generációja – DPF 6100 XLP Ahogy ígértük, az Arlon minden erejét a digitálisan nyomtatható anyagok fejlesztésére fordítja, hogy olyat alkothasson, amely minden eddiginél tökéletesebb! És most eljött a pillanat, hogy ez az ígéret valóra váljon! Az Arlon új generációs fóliája megérkezett Magyarországra is – a Valio-Plastics Kft. elhozta, hogy megmutassa, mi… Bővebben »

Black Friday? – az egy átverés volt

Itt egy IGAZI ÁRENGEDMÉNY kiváló Arlon polimer fóliánkra, a DPF 4500 G-re és a hozzá tartozó 3420 polimer laminálóra, amely tökéletes megoldást nyújt középtávú grafikai kivitelezésekhez. Ráadásul a kedvezmény nem egy napig, hanem egészen a készlet erejéig tart! DPF 4500G polimer fólia laminálóval: – Egy szett rendelési ára 1472 Ft+Áfa/m2* – Minden további szett ára ugyanazon megrendelésben 1325 Ft+Áfa/m2* Próbálja… Bővebben »

Feszültségmentes applikálás – egyetlen tollvonással

Okozott már gondot az applikálandó felületen maradt, észrevétlen szennyeződés? Előfordult már, hogy plusz költségeket okozott egy nem látott folt? Megszabadulna ettől a problémától, egyetlen tollvonással?   Célunk, hogy a jó minőség mellett minden olyan támogatást megadjunk vásárlóinknak, amellyel megkönnyíthetjük mindennapi munkájukat, ezért most egy olyan plusz segítséget hoztunk el, amely amellett, hogy segíti a tökéletes… Bővebben »

Öntött fólia tisztítása magas nyomású mosóval

A különböző hordozók magasnyomású mosóval történő tisztítása meglehetősen gyakori, mivel gyors, hatékony, emellett kiváltja a kefével történő mosást, valamint a különböző koptató hatású tisztítószerek használatát. A DPF 6000XRP fólia, valamint a 2100-as és 2100X-es széria is könnyen mosható magas nyomású mosóval, ám vannak bizonyos szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk annak érdekében, hogy ne okozzunk kárt… Bővebben »

Installlációs tippek mélycsatornás részekhez

Feszültség áthelyezése applikáláskor Ezt a technikát akkor használjuk, amikor fólia nyújtást kell alkalmaznunk, például jármű applikálása során. A technika nemcsak abban segít, hogy a fólia elemelkedését megakadályozza a kritikus területekről, hanem szebb megjelenést is biztosít. Amikor autót applikálunk, mindig dolgoznunk kell éles sarkokon és mély barázdákban is, ahol a fólia hajlamos nagyon elvékonyodni, valamint kifakulni…. Bővebben »

Ragasztó felgyülemlés megelőzése Arlon DPF 8000 nyomtatásakor

Az érdes és nehezen ragasztható felületek applikálásához lágy és agresszív ragasztó szükséges. Mivel ezek a ragasztók, ahogy mondtuk, lágyak, hajlamosak felgyülemleni a nyomtatóban. Ezt, a gép épsége érdekében, el kell távolítanunk. Nézd meg ezt a videót, amely a felgyülemlett ragasztó lépésről lépésre történő, egyszerű eltávolítását mutatja be.

A “tágított zseb” technikája

Az úgynevezett „tágított zseb” technikával extra vinilt nyerünk az autókon lévő, ívek által alkotott mélyedésben lévő sarkok lefedéséhez – tökéletes végeredményt biztosítva ezzel. A jelen videóban ezt a technikát mutatjuk be a hibátlan munkavégzésért.

Vinil újraformázása a kés nélküli módszer használatával

A legtöbb jármű átalakításának a célja, hogy egyedi, személyre szabott külsőt kapjon. Ennek egyik módja a különböző textúrájú és színű vinilfóliák kreatív felhasználása. Ez a videó megmutatja, hogyan applikálhatunk vágókés nélkül úgy, hogy a jármű festését ne sértsük meg.

Falgrafikához használt vinil eltávolítása

A vinil eltávolítás lehet egyszerű vagy bonyolult folyamat is, a következő szempontoktól függően: – Mióta van a vinil az adott falfelületen – Milyen a falfelület típusa: sima, textúrázott, merev, könnyű stb. – Környezeti körülményeknek való kitettség: nagy szárazság, vagy nedvesség – Napfénynek való kitettség: bizonyos vinil típusok a sok fénytől könnyen letöredeznek. Amennyiben minél gyorsabb… Bővebben »

Nagyméretű fólia applikálása egy applikálóval

Mindannyian láttuk már, hogyan küzdenek az applikálók a nagy mértű fóliákkal, legyen az motorháztetőn, vagy jármű oldalán… néha elég vicces látványt tud nyújtani… de sosem vicces, ha éppen mi dolgozunk vele!A jelen videóban bemutatjuk azta  technikát, amelynek segítségével egy applikáló is könnyedén fel tud helyezni a járműre bármilyen méretű grafikát.

Tippek fóliázott járművek megfelelő tisztításához

A fóliázott autókat ugyanolyan gyakran szükséges tisztítanunk, mint a festett autókat. Mire érdemes odafigyelnünk? 1. Az autót árnyékban tisztítsuk, és akkor, amikor már nincsen felmelegedve a motor. Kerüljük a direkt napfényt. 2. A fóliázott autót érdemes kéthetente egyszer letisztítanunk, hogy fenntartsuk a vinil szép megjelenését. 3. Távolítsuk el a felületi szennyeződéseket szobahőmérsékletű vízzel: használjunk standard,… Bővebben »

Fal kompatibilitásának tesztelése fóliázás előtt

Ahhoz, hogy eldönthessük, hogy a kiválaszott falfelület alkalmas-e fóliázásra, érdemes az applikálás előtt tesztet végeznünk. A jelen videóban ahhoz szeretnénk adni néhány tippet, hogy hogyan teszteljük a különböző anyagból készült falak és a fólia kompatibilitását a tökéletes eredmény eléréséhez.

Vinilfólia nehezen tapadó felületekhez

A DPF 8000 egy 3.5 mil (90 mikronos) szaténfehér, nagy szakítószilrádságú PVC fólia, amely 100% műszaki minőségű alapanyagból készült. A poliészter borítású alátéttel rendelkező PVC fóliához olyan tartós, nyomás-érzékeny ragasztóanyag rendszer tartozik, amelyet kifejezetten nehezen ragadó, alacsony energiájú felületekhez fejlesztettek ki, mint a tégla, stukkó vagy ABS műanyag, így a tartós tapadás garantált. Kiválóan illeszkedik enyhén… Bővebben »

Speciális textúrájú fólia eltávolítása

Minden járműcsomagolást le kell szedni előbb-utóbb. A fólia eltávolítás két legnagyobb kihívása a ragasztómaradék megfelelő leszedése és az, hogy minél kevesebb részletben távolítsuk el a fóliát.A szénszálas és más speciális fóliákat nehezebb leszedni, mint a hagyományos, nyomtatott grafikákat. A jelen videóban a megfelelő technikát mutatjuk be.

5 kulcsfontosságú tényező a banner megfelelő alapanyagának kiválasztásához

A bannerek a különféle vizuális reklámok egyik legfontosabb elemei. Választékuk rendkívül széleskörű, ám nem mindegy, milyen fóliát használunk alapanyagként az elkészítésükhöz. A lentiekben felsorolunk olyan kulcsfontosságú szempontokat, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a megfelelő banner alapanyag kiválasztása során. Felhasználási cél: Az egyik legdöntőbb kérdés annak a megválaszolása, hogy milyen célra akarjuk az adott bannert felhasználni…. Bővebben »

Hogyan tisztítsunk matt autófóliát?

A színváltós fóliák számtalan olyan plusz design lehetőséget nyújtanak, amelyek lefújással megvalósíthatatlanok lennének. A legegyedibb színek, hatások és tükröződések érhetőek el használatukkal, amellett, hogy védelmet is adnak a járműnek. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy a fólia – amennyiben nem kezeljük megfelelően – gyorsabban károsodik, mint a festék. Az utcai kosz, víz-és olajfoltok, UV… Bővebben »

A simító használatának alapjai fóliázáskor

Bármilyen fóliázási munkát is végzünk, biztosak lehetünk abban, hogy a simító használata elengedhetetlen. A kérdés csak az, milyen simítót használjunk a megfelelő eredmény eléréséhez? A jelen vidóben egy teflon, filc és vizes simítóval való munkát mutatunk be.

DPF 6000 XRP öntött fólia

A DPF 6000 XRP egy 2 mil-es (50 mikronos) fényes fehér, öntött fólia, kifejezetten nagyméretű reklámgrafikákhoz. Nyomás-érzékeny, színezett ragasztóanyaggal, könnyű fel-és áthelyezéssel, több éves garanciával – járműipari mélycsatornás felületek bevonása esetén is!

A megfelelő lamináló kiválasztása

Melyik fajta fóliához melyiket laminálót érdemes választani? Utána nézett már valamikor mélyebben is annak, hogy mi alapján érdemes laminálót választani? Tudta, hogy a megfelelően kiválasztott lamináló fólia akár 50%-al is megnövelheti grafikája élettartamát? Hiszen használata, és optimális kiválasztása éppen olyan fontos, mint a megfelelő fólia választása. Általános tévhit az, hogy nem lehet összepárosítani öntött laminálót polimer… Bővebben »

Előkészületek a gépjármű fóliázásakor

Amikor azzal a megrendeléssel keresik meg, hogy egy járművön színváltoztatást végezzen, van néhány fontos részlet, amit mindenképpen érdemes átbeszélnie a megrendelővel a munka megkezdése előtt. Amennyiben figyelmesen átvizsgálja a járművet, és előre megbeszélnek minden részletet, biztos lehet abban, hogy a megrendelő elvásárainak minden szempontból megfelelő munkát fog végezni.

Az öntött fólia előnyei

A reklámiparban mindenki ismeri azt a szót, hogy öntött fólia, de sokan nem tudják, mit is jelent pontosan. Az öntött filmek elkészítésekor gyakorlatilag olyan festéket készítünk, amelybe PVC, lágyító és különféle pigmentek kerülnek. Az egész folyamat kulcsa tehát az, hogy festéket csinálunk. Az így létrejött anyagot egy hordozóra festjük, ami miatt hajlamosak vagyunk így is gondolkozni róla,… Bővebben »

Hogyan tároljunk fóliákat?

Amikor fóliák tárolásáról beszélünk, van pár dolog, amit mindenképpen érdemes betartanunk ahhoz, hogy a legközelebbi munka során is ugyanolyan jól fel tudjuk használni a megmaradt anyagot. A négy legfontosabb alapelv a következő: 1. Figyeljünk a megfelelő tárolási hőmérsékletre 2. Kerüljük a magas páratartalmat és a vízzel való érintkezést 3. Kerüljük el a felületi nyomást 4…. Bővebben »

A megfelelő fólia kiválasztása – hengerelt vagy öntött?

Sok esetben, mikor fóliát választunk, az ár az, amit elsőként figyelembe veszünk. Ám, nem ez a legjobb taktika, ha valóban szép, tartós és hosszú távon is költséghatékony eredményt szeretnénk elérni. Vegyük például azt az esetet, amikor egy adott termék napsugárzásnak van kitéve. Ha olcsó alapanyagot választunk biztos, hogy nem lesz tartós az, amit belőle készítünk…. Bővebben »

Mélycsatornás részek fóliázása

A mélycsatornás felületek fóliázása számtalan esetben az egyik legrizikósabb rész a fóliázási munkák során. Ez a videó megmutatja, mi a megfelelő technika arra, hogy ez a feladat problémamentesen megoldható legyen. Amennyiben a melegítést a grafika megfelelő részein alkalmazzuk, valamint a fólia nyúlása a megfelelő helyeken megy végbe, biztosak lehetünk a kifogástalan eredményben. Ajánlott fólia mélycsatornás… Bővebben »

A laminálás fontossága

A digitális nyomtatás világában a megjeleníteni kívánt üzenet sikeres célba érését nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen hordozón jelenítjük meg – ám ennek kiválasztása mellett ugyanilyen fontos az is, hogy a már kész grafikát megfelelő védelemmel lássuk el. Ehhez pedig a megfelelő lamináló fólia szükséges. Miért használjunk lamináló fóliát? 1. Megkönnyíti az applikációt – amennyiben a… Bővebben »