Tudásbázis

A Fólia tudástárat azért hoztuk létre, hogy hasznos videóinkkal és cikkeinkel segítséget nyújtsunk egyrészt a megfelelő alapanyag kiválasztásához, másrészt pedig, hogy olyan tanácsokat és tippeket adjunk a fóliák alkalmazásával kapcsolatban, amelyek biztosan jelentős mértékben megkönnyítik a velük való munkát.

A folymatosan bővülő tudástárban választ adunk olyan kérdésekre, hogy hogyan kerülhető el a buborékosodás, mely részeken és mennyi ideig érdemes a fóliát melegítenünk, hogyan tároljuk őket, mivel érdemes tisztítani stb.

Emellett támpontot adunk a különböző, kritikus munkafázisok megfelelő megoldásához (például fóliázás mélycsatornás felületeken), valamint olyan trükkök is bemutatásra kerülnek majd, amelyek segítségével elkerülhetővé válnak a leggyakoribb hibák.

Amennyiben bármilyen további kérdése felmerül, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Tippek high tack fóliákhoz

A falgrafikák kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy különféle reklámokat helyezzünk el rajtuk. Általában maga a folyamat sem bonyolult, az applikálandó felületek relatív simák, és maga a munka is gyorsabb, mint gépjármű fóliázás során. De mi a helyzet a high tack fóliákkal? Eltérően a többi, “hagyományos” fóliától, ezek a termékek újabb kihívásokat állíthatnak a munkát végző… Bővebben »

Digitális nyomtatás: a grafika védelme

Amikor fóliázáshoz kinyomtatjuk a kívánt grafikát, gondoskodnunk kell annak megfelelő védelméről. Ennek 3-féle módja lehet: laminálás, applikációs szalag, vagy egy plusz, átlátszó réteg felvitele. A digitális nyomtatással készített grafikák valamivel érzékenyebbek, ezért ilyen esetben mindenképpen érdemes elgondolkozni a fenti három megoldás egyikén. Igen, a plusz védelem plusz költséget eredményez, de közel sem akkorát, mint egy… Bővebben »

Mi az az ezüstösödés?

Ez a jelenség akkor történhet, amikor lamináló fóliát helyezünk a nyomtatott grafikára; rendkívül gyorsan észrevehető, elsősorban a grafika sötétebb árnyalatainál. Gyakorlatilag arról beszélünk, amikor kis apró levegő buborékok keletkeznek a ragasztó és a tinta között. Mi lehet az oka? Nem megfelelő a simító roller – a nem megfelelő simító roller használata nagyon gyakran okozhatja ezt… Bővebben »

Falgrafika installálása betonra, téglára vagy csempés falfelületre

Az egyik leggyakrabban használt felületek fólia installálás során a falfelületek. Ahhoz, hogy az installálni kívánt grafika megjelenésében és tartósságában is megfelelő legyen, van pár lépés, amelyeket érdemes követni a grafika felvitele során. A felület előkészítése: A felületnek teljes mértékben portalannak kell lennie. Érdemes installálás előtt 1:20 arányban triszodium foszfáttal és melegvízzel átmosni, hogy a falon… Bővebben »

Fólia installáció festett falra

A fal előkészítése és festése: Amennyiben a fenti műveletre készülünk, az egyik legfontosabb dolog, hogy a fal megfelelően meg legyen tisztítva és szárítva. Amennyiben a festés nedves vagy szennyezett felületre történik, az jelentős mértékű kárt okozhat a grafikában, emellett a ragasztó megfelelő kötését is gátolja. A minimális száradási ideje a falnak az alapos tisztítás után… Bővebben »

Fóliázás vagy festés?

Amikor az autód külső megjelenésének megváltoztatásán gondolkozol, mindig szóba kerül egy fontos kérdés: festés vagy fóliázás? A fóliát kezdetben reklám jelzések elkészitéséhez használták, azonban jópár éve gépjárművek design-jának előállításához is . De melyik a jobb megoldás? A festés vagy a fóliázás? Installálás: ez az egyik legfontosabb kérdés. Mennyi ideig tart a folyamat, és mennyire tartós… Bővebben »

Az applikáció szalag eltávolítása sík felületekről, valamint gépjármű fóliáról

Ahhoz, hogy hosszan tartó, szép grafikát hozhassunk létre sima, vagy nagyméretű felületeken, mindenképpen fontos az, hogy a fóliát megfelelően installáljuk. Ahhoz, hogy minden lépés megfelelő legyen, nemcsak az alapanyagnak, hanem a fóliával végzett munkának is kifogástalannak kell lennie. Amire mindenképpen oda kell figyelnünl, az az, hogy az ne távolítsuk el az applikációs szalagot addig, amíg… Bővebben »

SLX öntött fólia + FLITE technológia

A FLITE technológiával kiemelten könnyű a fólia újrapozícionálása, és ott köt legerősebben a ragasztó, ahol az a leginkább fontos: mélycsatornák, szegecsek és hajlatok. Minden más fóliánál jobban teljesít; ügyfeleid imádni fogják a feltűnően szép eredményt, neked pedig könnyebb lesz a felhelyezés! A 3270 széria laminálófóliával párosítva gyökeresen megváltozik a fóliázás fogalma. Mi is a FLITE… Bővebben »

Mit érdemes tudnod a fényvisszaverős fóliáról?

A fényvisszaverős fóliák puha, rugalmas anyagok, és ezen tulajdonságuk kiválóan alkalmassá teszi őket a megfelelő vágásra. Elsősorban azért alkalmazzák őket, hogy a belőlük készített grafika nem megfelelő látási körülmények között, azaz sötétben is jól kivehető legyen. A fényvisszaverős fóliák ugyanolyan rugalmas és egyszerűen kezelhető vinilek, mint a hagyományosak, így a velük történő munka gyors és… Bővebben »

A vinil megfelelő lefedése festékkel, tintával és egyéb átlátszó bevonatokkal

A reklámiparban használt PVC fólia puha, kissé ‘olajos’ és hajlamos a gyors roncsolódásra a festékekben, tintákban és egyéb színtelen bevonatokban lévő  oldószer hatására. Ezért nem mindegy, milyen típusú anyagot használunk a felületére. Van két olyan szabály, amelyeket érdemes megjegyezni egyrészt a gyengébb típusú bevonatok használatához, másrészt az oldószerrel való megfelelő kontakt kialakításához. Gyengébb bevonatok  A… Bővebben »

GYIK nyomtatási profilokkal kapcsolatban

Minden nyomda naponta használ nyomtatási profilokat annak érdekében, hogy a legjobb színminőséget érhesse el a nyomtatási munka során. Minden fóliá gyártó különböző fényességű anyagokat készít, valamint a fehér színek is gyártónkként különbözhetnek, ezért fontos, hogy ne csak minőségi nyomtatási profillal, de profi fóliával is dolgozzunk. Az Arlon a legtöbb nyomtatási profilra kínál fóliát – de… Bővebben »

Tippek fényvisszaverős fólia kezeléséhez

A fényvisszaverős fóliák egyre népszerűbbek, és mint ahogy minden újdonság, ezek a típusú termékek is okozhatnak meglepetéseket. Nézzük át, mire érdemes figyelned, ha fényvisszaverős fóliával van dolgod. Mi is az a fényvisszaverős fólia? A fényvisszaverős fóliák olyan réteggel vannak bevonva, amelyek visszaverik a rájuk érkező fényt. Erről a felületen lévő un üveggyöngyök vagy prizmák gondoskodnak,… Bővebben »

Hajó és egyéb vízi járművek fóliázása

A fólia használata manapság egyre népszerűbb nemcsak gépjárműveken és falfelületeken, hanem különböző vízi járműveken is. Ennek oka, hogyha összehasonlítod a festési munka költségét és idejét, mindenképpen előnyösebben fogsz kijönni akkor, ha fóliát választasz. Azonban, teljesen más vízi járművek felületére installálnunk, nézzük végig, mik azok a szempontok, amelyeket érdemes végiggondolnod. De elsőként nézzük végig azokat az… Bővebben »

7 tipp kisebb méretű betűk formázásához

Tudod, hogy melyik a legnehezebb lépés a fólia alapanyagú betűk elkészítésénél? Maguknak a betűknek a formázása. Amennyiben még nem végezted ezt a folyamatot, pláne nehéz lehet számodra, de fontos, hogy megtanuld a legfontosabb lépéseket, amennyiben fóliázással foglalkozol. Íme a 7 legfontosabb alaplépés, amit mindenképpen érdemes betartanod. Elsőként is fontos, hogy legyenek megfelelő eszközeid a folyamathoz,… Bővebben »

Sík felületre történő installálás előkészítése

Ahogy azt már rendkívül sokszor kihangsúlyoztuk, mindenféle applikációs munka legelső lépése az applikálandó felület megfelelő tisztítása. Miért? Mivel a nem megfelelően megtisztított felület befolyásolja a fólia megkötését, valamint a grafika tartósságát. A magasnyomású mosóval történő tisztítás a leghatékonyabb módszer nagyméretű felületek tisztításához, úgy, mint teherautók, buszok, konténerek. Amennyiben azonban a felület erősen szennyezett, ez a… Bővebben »

Fusion Wrap fólia, FLITE technológiával!

Emlékszel még arra, mi is az a FLITE technológia? Esetleg dolgoztál is már vele? Elégedett voltál, és szívesen kipróbálnál egy újabb terméket, amely ugyanezen módszer szerint működik? Akkor nem kell tovább várnod. 🙂 Elsőként is, nézzük át ismét, miért is egyedülálló a FLITE technológia mindenkinek, aki fóliázással foglalkozik. A FLITE technológia egy olyan egyedülálló újdonság,… Bővebben »

Ablaküveg installálása

Amikor üvegfelületre applikálunk fóliát, van pár dolog, amit érdemes átgondolnunk és figyelembe vennünk ahhoz, hogy a grafika hosszú távon is ugyanolyan szép maradjon, mint közvetlenül installálás után. Amennyiben a grafika közvetlen napfénynek lesz kitéve, mindenképpen érdemes elkerülnünk a sötét színek közvetlenül világos szín, vagy fényvisszaverő fólia mellé való helyezését. Ennek oka, hogy a színek különféleképpen… Bővebben »

Hogyan érdemes vágni a fóliát mélycsatornás részeken?

A fóliázással foglalkozó cégek bevételének legnagyobb része általában a sík, valamint reklámgrafikák elkészítéséből érkezik. Ezen típusú grafikák elkészítése gyakran ismétlődő munka egy adott projekten belül is, ráadásul sokszor nagy volumenű mennyiségben. Azonban, ugyanannyira költséges és rizikós lehet a grafikát előállító személy számára is, ha nem megfelelő technikát alkalmaz installálás során. Így tehát mindenképpen ügyelni kell… Bővebben »

Hogyan készítsd elő a tökéletes gépjármű fóliázást?

Az egyik leggyakoribb hiba, amikor gépjárművet installálunk, hogy nem szánunk elegendő időt a fóliázandó felület megfelelő előkészítésére. Ez könnyen vezethet az installációhoz használt ragasztó nem megfelelő kötéséhez, valamint egyéb hibák kialakulásához. Most összeszedtünk Nektek néhány tippet, amely könnyedén segíthet a megfelelő eredmény elérésében. Habár az összes lépés betartása lehet, hogy több időt vesz igénybe, biztos… Bővebben »

Újdonság! FUSION Wrap fólia és 3170-es lamináló

Megjelent az Arlon legújabb, hiánypótló fóliája, az új Fusion Wrap, 3170-es laminálóval. Mi az, amivel garantáltan segíti a munkádat ez a fólia? A fehér, fényes felülettel rendelkező, 60 mikronos FUSION Wrap fólia szintén lehetővé teszi az Arlon piacvezető, FLITE technológiájának alkalmazását. Ennek köszönhetően az installálás folyamata garantáltan gyors és hatékony lesz. A termék nyomtatás nélkül… Bővebben »

Applikációs szalag eltávolítása

A nagyméretű fólia hosszú életének titka az az installáció tökéletes befejezése, amibe beletartozik az applikációs szalag megflelő eltávolítása is. Az Arlon jármű fóliái úgy lettek kialakítva, hogy a szubsztrátum és a fólia ragasztója közt lassabban alakul ki a végleges kötés, aminek köszönhetően a fóliák könnyen újrapozícionálhatók, ha szükséges. És habár ez nagyszerű segítség jármű fólia… Bővebben »

Falgrafika installálása

A falgrafika kitűnő módszer arra, hogy kitűnj a tömegből és felkeltsd mások figyelmét kreativitásoddal. Azonban annak érdekében, hogy a falgrafikád a legjobb benyomást keltse, érdemes odafigyelni egy pár dologra, amiket most bemutatunk neked: Felület előkészítése Minden fóliázás előtt végezzünk kompatibilitás tesztet. A felületnek teljesen kosz- és pormentesnek kell lennie. A felgyülemlett törmelék és por lemosásához… Bővebben »

Arlon IllumiNITE Wrap

A fényvisszaverő fólia egy egészen egyedülálló újdonság, ami izgalmas irányba viszi a fóliázás világát. Az Arlon IllumiNITE fényvisszaverő fólia FLITE technológiájának köszönhetően pedig nem csupán az installálás lesz hihetetlenül gyors, hanem az eredmény is sokkal tartósabb és szebb! A videónkban megmutatjuk, mit is tud ez a fólia. Az IllumiNITE Wrap előjegyzésben vásárolható meg. Bővebb információért vedd fel… Bővebben »

Fólia installálása hideg időben

Miért nehezíti meg a hideg időjárás az öntött fólia installálását? A téli hónapok és a hideg hőmérséklet számtalan problémát okoz a fólia telepítők számára. Ezért érezzük fontosnak, hogy megmutassuk, miként befolyásolja a hideg idő a fólia és a szubsztrátum fizikai tulajdonságait. Akkor tehát mik is a leggyakrabban felmerülő problémák installáció során? – A vinilt „merev”-nek… Bővebben »

Fényvisszaverő fólia

A fólia világában a fényvisszaverő fólia egy egészen egyedi újdonság, ezért nem meglepő, hogy esetleg kihívásokba ütközünk installálás közben. A következő cikkben bemutatjuk, hogy mi is a fényvisszaverő fólia és mire érdemes odafigyelni installálás közben. Milyen is a fényvisszaverő fólia? A fényvisszaverő fólia egy olyan típusú fólia, aminek felületét olyan apró üveg buborékok vagy prizmák… Bővebben »

Falgrafika installálásának előkészítése

Könnyű felhelyezhetőségének és esztétikai szépségének köszönhetően a digitálisan nyomtatott falgrafikák egyre népszerűbbek kültéri és beltéri munkáknál egyaránt. A falra applikálás habár nem komplikált, mégis megvannak a maga kihívásai. Bemutatunk egy pár tippet az applikáció előkészítéséhez, amik segítségével biztosan kifogástalan eredményt kapsz. A felület előkészítése Mielőtt tesztelnéd a fólia kompatibilitását, fontos, hogy a felület teljesen koszmentes… Bővebben »

Fóliázott jármű tisztítása

A fóliázott járműveket olyan gyakorisággal kell mosni, mint a festetteket. Azonban, hogy a fóliád sokáig tökéletes maradjon, mégis érdemes odafigyelni egy pár dologra. Most ehhez mutatunk be egy pár hasznos tippet: A tisztítás folyamata: Érdemes árnyékban mosni az autót és odafigyelni, hogy ne legyen forró a jármű felülete és ne érje közvetlenül napsütés. A mosószert… Bővebben »

Nyomtatási profilok

A nyomdákban nyomtató profilok segítségével tudnak kiváló minőségű képeket nyomtatni. Azonban ne feledjük: nem csupán a nyomtató beállításai fontosak fólia nyomtatás közben, hanem az alapanyag minősége is! Megválaszolunk egy pár gyakran feltett kérdést, hogy tudd, mire kell odafigyelni a profil beállításánál: Miért fontos az ICC profil nyomtatásnál? Az ICC profil biztosítja a színhelyességet és az… Bővebben »

Járműfóliázás előkészítése

Sokan elkövetik azt a hibát fóliázás közben, hogy nem tisztítják meg alaposan a fóliázandó felületet. Ha a jármű felülete nincs megfelelően előkészítve, a ragasztó kötése gyenge lesz, ami az applikáció minőségén jelentősen rontani fog. Megmutatunk egy pár tippet, ami alapján tökéletesen előkészítheted a fóliázásodat! Lehet, hogy időigényes, de a lépések pontos és precíz betartása segít… Bővebben »

ProTec Széria 3960

Az Arlon örömmel mutatja be legújabb, nagy teljesítményű lamináló fóliáját: A ProTec Széria 3960-at! Ez a lamináló fólia ideális olyan applikációknál, ahol fontos, hogy a lamináló fólia tartós és kopásálló legyen. A részletekért nézd meg a videót! A ProTec Széria 3960 előjegyzésben vásárolható meg. (amennyiben nem látod a magyar feliratot, kattints a Settings – fogaskerék… Bővebben »

Digitálisan nyomtatott grafikák laminálása

A hagyományosan nyomtatott grafikák jól ellenállnak a külső hatásoknak, magas kopásállósággal és színtartóssággal rendelkeznek. A digitális nyomtatással készült grafikák azonban valamennyivel érzékenyebbek a külső hatásokkal szemben, ezért fontos az extra védelem. Ez a védelem lehet egy szilárd lamináló fólia, vagy folyékony védőlakk. Lehet, hogy a laminálás plusz költségekkel jár, de az hosszú távon még költségesebb… Bővebben »

Hogyan kezeljük a ragasztó száradását fóliázás közben?

Amikor a ragasztó a fóliázandó felülettel érintkezik, a találkozás pillanatában létrejön egyfajta kötés, amit kezdeti tapadásnak nevezünk. Egy kis idő elteltével, vagy plusz nyomás kifejtésével alakul ki a szilárd kötés. A két fázis közti különbség nagyon jelentős. Miután a ragasztó már megkötött, a tapadás erőssége több, mint 400 százaléka is lehet a kiindulási erősségnek (azaz… Bővebben »

A falgrafika megfelelő eltávolításának lépései

A falra installált grafika eltávolítása lehet egyszerű, de ugyanakkor bonyolult folyamat is. Hogy melyikre is számítsunk pontosan, azt több dolog is befolyásolja. Az, hogy milyen régóta van a vinil a falon, milyen a fal felülete (sima, textúrázott, puhább vagy merevebb), milyen környezeti hatásoknak van kitéve, milyen intenzitású napsugárzás éri. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a dolgunkat, a… Bővebben »

Sík felületre installált grafika tisztítása

A sík felületre installált grafikák tisztítása általában nagynyomású tisztító készülékekkel történik, azonban a grafika könnyen károsodhat abban az esetben, ha nem megfelelően használjuk a készüléket (rossz szögben éri a grafikát a víz, vagy nem megfelelőek a használt tisztítószerek). Mindenképpen fontos az, hogy rendszeresen tisztítsuk a grafikát azért, hogy megelőzzük a szennyeződés felgyülemlését, és azt, hogy… Bővebben »

Hőmérséklet és nyomás kifejtése a kezdeti kötés kialakításához

Fontos az, hogy fólia applikálás során magas kezdeti tapadást érjünk el, mivel az segít csökkenteni a buborékosodás mértékét, a gyűrődések valamint a végek nem megfelelő rögzülésének az esélyét. A reklámiparban használt legtöbb fóliához nyomás-érzékeny ragasztót használunk; ennek az a sajátossága, hogy csak a megfelelő applikálandó felülettel alakít ki kötést, valamint a végleges tapadás kialakításához hosszabb… Bővebben »

Fólia installáláshoz használható folyadékok

A nyomás-érzékeny vinilek installálása műanyag vagy üveg felületre gyakran speciális folyadékok használatát is igényli. Fontos azonban, hogy minél kevesebb folyadékot használjunk azért, hogy a grafikánk könnyedén újra-pozícionálható legyen. Szem előtt tartandó az is, hogy mindig meggyőződjünk arról, hogy a fólia és az installálandó felület közötti rész száraz legyen. Amennyiben csak egy kis mértékű folyadék is… Bővebben »

Digitális nyomtatás; Festett falra történő installálás

A falak előkészítése A falfelületnek, amelyre installálunk, simának, tisztának és teljesen száraznak kell lennie, mielőtt festékkel kezeljük. Amennyiben a felület nedves marad, úgy nem köt rajta meg jól a festék, emellett a rá kerülő ragasztó sem. Ugyanilyen problémákat idéz elő az is, ha a festéket poros felületre visszük fel. A festék minimum száradási ideje 24… Bővebben »

A fólia alá került buborékok eltüntetése

Amikor levegő vagy más gázok kerülnek a vinil alá és hő hatására kitágulnak, idővel a tágulás által keletkezett nyomás felemelheti a fóliát a felületről és kis buborékok alakulhatnak ki alatta. Bizonyos esetekben a még meg nem száradt, festett részekből szivárognak ki a gázok, máskor maga a hordozó „árasztja”. Ez leggyakrabban akril és polikarbonát lemezek esetén… Bővebben »

Kültéri falgrafika installálása

Amiket érdemes átgondolnod…. A nyomtatott falgrafikák remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a már meglévő, de üres falfelületeket egy-egy figyelemfelkeltő borítással lássuk el. Továbbá, remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy kreatívan bemutathassuk azt, kik is vagyunk valójában, mivel is foglalkozunk. A beltéri falakkal ellentétben a kültériek jóval több kihívást rejtenek magukban, ezért nagyon oda kell figyelni… Bővebben »

Ezt ne hagyd ki!

150 € + 50 € jóváírás Arlon fóliáinkból, vásárlásonként! Az ajánlat érvényessége: 2018. augusztus 31. Installáltál már fóliát egyedül, gond nélkül nagy felületre is? Pozicionáltál már újra fóliát percek alatt, gyűrődés mentesen? Dolgoztál már fóliával egyszerűen és buborék-mentesen mélycsatornás és szegecses felületeken is? Azaz… Dolgoztál már Arlon fóliával?   Itt az ideje, hogy kipróbáld… jóváírással!… Bővebben »

Alap tippek gépjármű installáláshoz

A jelen tippek elsősorban az öntött fóliák buborékmentes applikálását segítik elő – hogy minél gyorsabban minél jobb munkát végezhess. 🙂   Tisztítás Mielőtt neki kezdesz a gépjármű installálásának, győződj meg arról, hogy teljes mértékben tiszta a fóliázandó felület. Érdemes akár kicsit agresszívebb tisztítószernek is utána nézned, mivel sok új gépjármű szilikon borítást kap. Fordíts különös… Bővebben »

Hogyan kezeld a fóliázott autó felületét a nyári melegben?

A nyári hónapokban vannak az év legmelegebb és leghosszabb napjai. Ezen időszak alatt az UV sugárzás mértéke is jelentősen növekszik, ami a gépjármű grafikák egyik legnagyobb ellensége. Ilyenkor a fóliázott felület fokozott veszélynek van kitéve, ám ha néhány lépést betartasz, könnyen megóvhatod a károsodástól. Tegyük hozzá, hogyha az Arlon fóliákat használod, alapból nagyobb fokú védelmet… Bővebben »

Hogyan applikáljunk fóliát szegecsekre

Az alagút technika Szedjük le a fedőréteget a fóliáról és takarjuk be az egész felületet. Egy gumis simítóval applikáljuk először a sík felületeket, egy folyamatos „lég alagutat” hagyva a szegecsek felett. Melegítsünk meg 4-5 szegecset magába foglaló területet a fólián. Hő applikálása közben a fólia beráncolódik, de amint eléri az ideális hőmérsékletet (80°C – 115°C),… Bővebben »

Installációs tippek hajókhoz

A hordozó előkészítése: A: Poliészter gél bevonat Mielőtt neki kezdünk a fólia installálásának, nagyon fontos, hogy jól előkészítsük a felszínt, amelyre felvisszük a vinilt. Elsőként is, mossuk át a felületet olyan tisztítószerrel, amelyet a hajógyártó ajánl. Ezután teljesen szárítsuk meg a hajó felszínét, olyan törülközővel, amely nem szöszöl. Ez fontos lépés ahhoz, hogy a grafika… Bővebben »

Nyomtatott fólia kontúr vágása és laminálása

Az oldószer alapú nyomtatott képek megfelelő szárítása kulcsfontosságú lépés, habár gyakran átugorjuk akkor, amikor nagy mennyiségben gyártunk le grafikákat. A rövid átfutási idő esetén a kontúrvágás rögtön a nyomtatás után megkezdődik (ez alacsony telítettségű tintánál még akár működhet is), azonban különösen fontos lenne arra is elég időt szánnunk, hogy a grafika megfelelően megszáradjon abban az… Bővebben »

Fontos szempontok fólia tároláshoz

Az, hogy mennyi ideig tárolható  a fólia, több  szemponttól is függ. Az egyik például az anyagban lévő azon lágyító olajok mennyisége, amelyek a ragasztó borításra kerülnek, a másik pedig az érintett ragasztó érzékenysége a lágyítóban lévő esetleges szennyeződésekre, amikor az telített vagy szennyezett. Bár sok esetben a fólia tárolhatóságát a termék alapanyaga, valamint a ragasztó… Bővebben »

Alacsony kezdeti tapadású vinil applikálása hideg időben

Az alacsony kezdeti tapadású fóliák népszerűek az installálók között, mivel jelentős mértékben megkönnyítik a munkát, amennyiben optimális hőmérsékleten installálunk. De mi a helyzet akkor, ha alacsonyabb a hőmérséklet? Íme néhány tipp azért, hogy biztosan tökéletes legyen a munkád eredménye (magyar feliratért kattints a Beállítások/Felirat – Subtitles – /Magyar – Hungarian – lehetőségre).

Mi a különbség a polimer és monomer hengerelt fólia között? Melyiket érdemes használnod?

Nem vagy biztos abban, hogy melyik típusú fóliára van szükséged a munkádhoz? Felmerült már benned a fenti kérdés? Amennyiben igen, már biztosan többfelé próbáltál tájékozódni a témában… és most jó helyen is jársz ahhoz, hogy megfelelő választ kapj a kérdésre. És még arra is kitérünk, hogy mikor melyiket érdemes használnod. Amikor hengerelt fóliát gyártanak, az… Bővebben »

Hogyan növeld a kezdeti kötés hatékonyságát fóliázáskor, hő és nyomás alkalmazásával?

A magas kedzeti kötés kialakítása fóliázás során fontos lehet, mivel így könnyebben elkerülhető a buborékok, valamint a gyűrődések képződése. A legtöbb, számítógépes technológiával előállított grafikát nyomás-érzékeny ragasztóval vonják be, és ez a fajta ragasztóanyag csak az azzal kompatibilis felületen tapad meg rendesen, azonban a végleges kötés kialakulása így is hosszabb időt vesz igénybe, akár 72… Bővebben »

Karácsonyi fólia akció

Mivel közeleg a karácsony, úgy döntöttünk, hogy ajándékként hatalmas akciót hirdetünk Arlon fóliánikra, az idei év legnépszerűbb darabjaiból. Hogy ez mit is jelent pontosan? DPF 8000 1,37/ 1,52 most csak 1.100 Ft + ÁFA/m2 4500 GLX 1,37/1,52 most csak 900 Ft + ÁFA/m2 4500 GT 1,06/1,37/1,52 most csak 490 Ft + ÁFA/m2 4500 G 1,06/1,37/1,52… Bővebben »

Fólia installálás hideg időben

Mivel itt a tél, és egyre inkább hűl a levegő, van néhány szempont, amelyet mindenképpen érdemes figyelembe vennünk akkor, ha a gépjármű installálásnak hidegebb időben állunk neki. Az installáláshoz a legoptimálisabb hőmérséklet 15 és 32 Celsius között van. A szubsztrátum hőmérséklete akár 4 Celsius fok alá, vagy 48 Celsius fok fölé is mehet, de a… Bővebben »

Fólia eltávolítás pár lépésben

Gyorsabban eltávolítható az Arlon SLX öntött csomagoló fólia, mint bámely más versenytárs öntött vinil? Valóban lehetséges a fólia eltávolítása a járműről akár hő használata nélkül is? Mindenki számára fontos az, hogy időt és pénzt takarítson meg a fólia eltávolítása során, azonban a munka során sok olyan nehézség léphet fel, amely jelentős mértékben lelassítja a folyamatot…. Bővebben »

Hatalmas kedvezmény az utolsó darabokra!

Ne maradj le Te sem digitálisan nyomtatható fóliáink utolsó darabjairól!  Használd ki a lehetőséget, és szerelkezz fel belőlük, akciós áron! Élvezd a tökéletes nyomtatási kép, az egyszerű installálás, és a tartós minőség előnyeit munkád során. I. Nagy teljesítményű, nyomás-érzékeny, légcsatornás autófólia digitális nyomtatáshoz: DPF 4600 LX + 3410-es lamináló – 1900 Ft+ÁFA/m2/szett Minden vásárlás mellé… Bővebben »

Nyomtatott vinil kontúrvágása és laminálása: a biztos út a sikerhez

Az oldószeres nyomtatóval nyomtatott kép szárítása olyan kulcsfontosságú lépés, amit gyakran kihagynak abban az esetben, amikor nagy mennyiségben állítanak elő installálandó reklámgrafikákat. Amikor kevés a felvitt tinta mennyisége a vinilen, ez még akár működhet is, azonban a megfelelő szárítás kulcsfontosságú  kontúrvágás előtt, vagy amikor a felvitt tinta mennyisége már közepes vagy kifejezetten nagy mértékű. Az oldószer… Bővebben »

Közkívánatra ismét Arlon fólia telepítési kurzust szervezünk! 

Készüljetek, mert november 17-én ismét Magyarországra látogat Piotr Cinski, hogy félnapos telepítési kurzust tartson Nektek Törökbálinton az Arlon legújabb, innovatív fóliájával, az Arlon SLX-el! A fólia telepítési kurzuson megtudhatjátok, hogy miért jobb és különlegesebb az Arlon SLX, mint bármely más eddigi fólia; hogy hogyan lehet gond nélkül, akár telepítés után is másodpercek alatt a fóliát… Bővebben »

Az installálandó felület előkészítése autófóliázáskor

A sikeres fólia installálás egyik legfontosabb lépése az installálandó jármű alapos megtisztítása. A nem megfelelően előkészített felület ugyanis komoly problémákat okozhat, például csökken a tapadási képesség, ezáltal pedig a tartósság. A nagynyomású tisztítóval való mosás az egyik leghatékonyabb módja a nagy felületek megtisztításának, ezért kiemelten ajánljuk kisbuszok vagy teherautók lemosására. Az erősen szennyezett felületekhez bátran… Bővebben »

A vinil megfelelő laminálása és dekorálása festékkel, tintával és víztiszta bevonatokkal

A reklámiparban használt PVC fólia puha, kissé ‘olajos’ és hajlamos a gyors roncsolódásra a festékekben, tintákban és egyéb színtelen bevonatokban lévő oldószer miatt. Van azonban két szabály, amelyeket érdemes megjegyezni egyrészt a lágyabb típusú bevonatok használatához, másrészt az oldószerrel való megfelelő kontakt kialakításához. Lágyabb bevonatok A kifejezetten fóliákra gyártott tinták és festékek jól ragadnak a… Bővebben »

Arlon SLX telepítő tréning

Mi is az a Flyte technológia, és miért számít egy korszakalkotó megoldásnak? Valóban lehetséges egy fólia akárhányszori, problémamentes újrapozícionálása? Még akár lesimítás után is? Mit jelent az, hogy lebegő fólia? Erre, és még sok minden másra kaphattok választ az Arlon SLX telepítő tréningen – érdekel? Mivel számos visszajelzést kaptunk arról, hogy az idei évben ismét… Bővebben »

Üvegfelületen végzett fólia installáció

Amikor egy olyan, nagy felületű üvegdarabot tervezünk fóliázni, amely sok napfénynek van kitéve, mindenképpen kerüljük el azt, hogy nagy szakaszokban egymás mellé helyezünk sötét és világos színű, vagy reflektív típusú fóliát. Ennek oka, hogy a nagyon különböző színű fóliák alatt lévő üvegfelületen a hőfelvétel és az üveg tágulás közötti különbség olyannyira nagy lesz, hogy az… Bővebben »

APPLIKÁLÓ FÓLIÁK DIGITÁLIS NYOMTATÁSA LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE I

Grafikai tervezés Amikor vinilek nyomtatására készülünk, több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapjunk. Ezek a lépések a következők: Grafika tervezés Grafika pozícionálása Tartóssági szempontok Nyomtatás előtti utolsó simítások Egy digitális grafikát sikeresen megalkotni, installálni és ezáltal tartós eredményt alkotni néha nem egyszerű feladat; minden lépés ugyanolyan fontos, mint a másik és… Bővebben »

Buborékosodás csökkentése

Amikor levegő vagy gáz gyülemlik föl a fólia alatt és hő hatására kitágul, akkor előbb-utóbb elég erővel rendelkezhet ahhoz, hogy felemelje a vinylt a hordozó felületről, kis buborékokat alkotva. Néhány esetben ez a levegő vagy gáz a festékből „szökik” ki akkor, amikor az még nincs teljesen megszáradva, azonban előfordulhat az is, hogy az installálandó felület… Bővebben »

SLX Cast Wrap öntött csomagoló fólia, 3270-es laminálóval

Képzeljünk el egy olyan fóliát sík felületek és járművek installálásához, ami kiemelkedő újrapozícionálási képességgel rendelkezik, emellett gyorsabbá és könnyebbé teszi az installációt, a nyomtatási minősége pedig vibráló és megbízható. Létezik ilyen? Mi bebizonyítjuk, hogy igen! Nézd meg videónkat a részletekért (amennyiben nem látod a magyar feliratot, kattints a Settings – fogaskerék – , Subtitles, Languages, Hungarian… Bővebben »

Lásd másKÉPp a világot! – prémium fólia ablakgrafikákhoz, elérhető áron!

  Prémium ablakgrafika, most csak 1920 Ft+Áfa/m2 áron! Az Arlon DPF 45WF One-Way Vision egy fényes-fehér felületű, lyukacsos (1,6 mm-es lyukak) ablakfólia, amelyet kifejezetten ablakgrafikákhoz fejlesztettek ki. A fólia minden olyan  tulajdonsággal rendelkezik, amely a tökéletes design feltétele! Nézd meg a videónkat és próbáld ki az anyagot, még ma! Az Arlon DPF 45WF alkalmas Eco-solvent,… Bővebben »

Mi is az a Flite technológia, és miért teljesen innovatív?

A Flite technológia egy olyan egyedülálló újdonság, amely biztosan többet nyújt minden másnál, amivel eddig dolgoztál. Ennek a módszernek köszönhetően a fóliára nyomtatott grafikánk tulajdonképpen lebeg az installálandó felület fölött mindaddig, amíg azt rá nem simítjuk. Hihetetlenül gyors és tartós eredményt biztosít, és az biztos: ha egyszer kipróbáltad, soha többet nem akarsz mással dolgozni. Hogyan… Bővebben »

A legújabb innováció megérkezett – próbáld ki bevezető áron

TECHNOLÓGIAI VÁLTÁS, AMELY LEHETŐVÉ TESZI AZ EGYSZEMÉLYES FÓLIA INSTALLÁLÁST, MÉG NAGY FELÜLETEKEN IS! UGYE, HOGY MEGÉRTE VÁRNI? A fólia installálók kitapasztalták és elmondták, az Arlon felhasználta az információt és kifejlesztette, mi pedig elhoztuk Magyarországra! Az új Arlon SLX Öntött Csomagoló Fólia lehetővé teszi, hogy egyedül is elvégezhesd munkádat, akár nagy felületeknél is – ráadásul hihetetlen… Bővebben »

Figyelj, mert ilyen még sosem volt!

2 szett autódekorációs Arlon fólia együtt most 8160 Ft+Áfa/m2 helyett csak 6600 Ft+Áfa/m2 Miről is van szó pontosan? A DPF6100 XLP + 3210-es lamináló szett, valamint a DPF 4600LX+3410-es lamináló szett együtt, ugyanazon méretű szett vásárlása esetén most csak 6600 Ft+Áfa/m2! Azaz, a 4 tekercsre levetített négyzetméterár most csak 6600 Ft+ÁFA/m2. 🙂 Miért éri meg… Bővebben »

Számítógéppel vágott betűk applikálása hullámos felületre

Egy fólia felhelyezése hullámos felületekre nem a legegyszerűbb feladat, de a megfelelő technikával könnyedén elsajátítható művelet. Egy szivacs alapanyagú görgő segítségével ugyanis könnyedén felhelyezhetünk grafikákat hullámos panelekre is úgy, hogy az a kiemelkedő és mélyebben fekvő részekre is tökéletesen illeszkedjen. A jelen videóban ennek a technikáját mutatjuk be.

A fólia nyomtató hosszú életének titka

Bármely típusú gépről is beszélünk, mindegyik esetében biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő karbantartás a hosszú élet egyik legfontosabb pillére. Ugyanez igaz a nagyformátumú nyomtatókra is: a rendszeres ellenőrzés növeli a produktivitást és segít fenntartani a megfelelő nyomtatási minőséget. Tisztítás és ellenőrzés Havonta egyszer végezzünk alapos tisztítást és ellenőrzést gépünkön. Nagyvolumenű nyomtatók esetében még jobb,… Bővebben »

Az öntött vinil utánmelegítésének lépései

Amikor járműfóliázásról van szó, az egyik legfontosabb lépés egyben az utolsó is. Ez pedig nem más, mint az utómelegítés folyamata. Az utómelegítés a már megnyújtott, csatornákban és különböző mélyedésekben, peremeken lévő vinil melegítését jelenti. A részletekért tekintse meg videónkat!

Megígértük! Elhoztuk Amerikából! Forradalmi újítás az autódekorációban!

Az Arlon fóliák új generációja – DPF 6100 XLP Ahogy ígértük, az Arlon minden erejét a digitálisan nyomtatható anyagok fejlesztésére fordítja, hogy olyat alkothasson, amely minden eddiginél tökéletesebb! És most eljött a pillanat, hogy ez az ígéret valóra váljon! Az Arlon új generációs fóliája megérkezett Magyarországra is – a Valio-Plastics Kft. elhozta, hogy megmutassa, mi… Bővebben »

Black Friday? – az egy átverés volt

Itt egy IGAZI ÁRENGEDMÉNY kiváló Arlon polimer fóliánkra, a DPF 4500 G-re és a hozzá tartozó 3420 polimer laminálóra, amely tökéletes megoldást nyújt középtávú grafikai kivitelezésekhez. Ráadásul a kedvezmény nem egy napig, hanem egészen a készlet erejéig tart! DPF 4500G polimer fólia laminálóval: – Egy szett rendelési ára 1472 Ft+Áfa/m2* – Minden további szett ára ugyanazon megrendelésben 1325 Ft+Áfa/m2* Próbálja… Bővebben »

Feszültségmentes applikálás – egyetlen tollvonással

Okozott már gondot az applikálandó felületen maradt, észrevétlen szennyeződés? Előfordult már, hogy plusz költségeket okozott egy nem látott folt? Megszabadulna ettől a problémától, egyetlen tollvonással?   Célunk, hogy a jó minőség mellett minden olyan támogatást megadjunk vásárlóinknak, amellyel megkönnyíthetjük mindennapi munkájukat, ezért most egy olyan plusz segítséget hoztunk el, amely amellett, hogy segíti a tökéletes… Bővebben »

Öntött fólia tisztítása magas nyomású mosóval

A különböző hordozók magasnyomású mosóval történő tisztítása meglehetősen gyakori, mivel gyors, hatékony, emellett kiváltja a kefével történő mosást, valamint a különböző koptató hatású tisztítószerek használatát. A DPF 6000XRP fólia, valamint a 2100-as és 2100X-es széria is könnyen mosható magas nyomású mosóval, ám vannak bizonyos szempontok, amelyeket figyelembe kell vennünk annak érdekében, hogy ne okozzunk kárt… Bővebben »

Installlációs tippek mélycsatornás részekhez

Feszültség áthelyezése applikáláskor Ezt a technikát akkor használjuk, amikor fólia nyújtást kell alkalmaznunk, például jármű applikálása során. A technika nemcsak abban segít, hogy a fólia elemelkedését megakadályozza a kritikus területekről, hanem szebb megjelenést is biztosít. Amikor autót applikálunk, mindig dolgoznunk kell éles sarkokon és mély barázdákban is, ahol a fólia hajlamos nagyon elvékonyodni, valamint kifakulni…. Bővebben »

Ragasztó felgyülemlés megelőzése Arlon DPF 8000 nyomtatásakor

Az érdes és nehezen ragasztható felületek applikálásához lágy és agresszív ragasztó szükséges. Mivel ezek a ragasztók, ahogy mondtuk, lágyak, hajlamosak felgyülemleni a nyomtatóban. Ezt, a gép épsége érdekében, el kell távolítanunk. Nézd meg ezt a videót, amely a felgyülemlett ragasztó lépésről lépésre történő, egyszerű eltávolítását mutatja be.

A “tágított zseb” technikája

Az úgynevezett „tágított zseb” technikával extra vinilt nyerünk az autókon lévő, ívek által alkotott mélyedésben lévő sarkok lefedéséhez – tökéletes végeredményt biztosítva ezzel. A jelen videóban ezt a technikát mutatjuk be a hibátlan munkavégzésért.

Vinil újraformázása a kés nélküli módszer használatával

A legtöbb jármű átalakításának a célja, hogy egyedi, személyre szabott külsőt kapjon. Ennek egyik módja a különböző textúrájú és színű vinilfóliák kreatív felhasználása. Ez a videó megmutatja, hogyan applikálhatunk vágókés nélkül úgy, hogy a jármű festését ne sértsük meg.

Falgrafikához használt vinil eltávolítása

A vinil eltávolítás lehet egyszerű vagy bonyolult folyamat is, a következő szempontoktól függően: – Mióta van a vinil az adott falfelületen – Milyen a falfelület típusa: sima, textúrázott, merev, könnyű stb. – Környezeti körülményeknek való kitettség: nagy szárazság, vagy nedvesség – Napfénynek való kitettség: bizonyos vinil típusok a sok fénytől könnyen letöredeznek. Amennyiben minél gyorsabb… Bővebben »

Nagyméretű fólia applikálása egy applikálóval

Mindannyian láttuk már, hogyan küzdenek az applikálók a nagy mértű fóliákkal, legyen az motorháztetőn, vagy jármű oldalán… néha elég vicces látványt tud nyújtani… de sosem vicces, ha éppen mi dolgozunk vele!A jelen videóban bemutatjuk azta  technikát, amelynek segítségével egy applikáló is könnyedén fel tud helyezni a járműre bármilyen méretű grafikát.

Tippek fóliázott járművek megfelelő tisztításához

A fóliázott autókat ugyanolyan gyakran szükséges tisztítanunk, mint a festett autókat. Mire érdemes odafigyelnünk? 1. Az autót árnyékban tisztítsuk, és akkor, amikor már nincsen felmelegedve a motor. Kerüljük a direkt napfényt. 2. A fóliázott autót érdemes kéthetente egyszer letisztítanunk, hogy fenntartsuk a vinil szép megjelenését. 3. Távolítsuk el a felületi szennyeződéseket szobahőmérsékletű vízzel: használjunk standard,… Bővebben »

Fal kompatibilitásának tesztelése fóliázás előtt

Ahhoz, hogy eldönthessük, hogy a kiválaszott falfelület alkalmas-e fóliázásra, érdemes az applikálás előtt tesztet végeznünk. A jelen videóban ahhoz szeretnénk adni néhány tippet, hogy hogyan teszteljük a különböző anyagból készült falak és a fólia kompatibilitását a tökéletes eredmény eléréséhez.

Vinilfólia nehezen tapadó felületekhez

A DPF 8000 egy 3.5 mil (90 mikronos) szaténfehér, nagy szakítószilrádságú PVC fólia, amely 100% műszaki minőségű alapanyagból készült. A poliészter borítású alátéttel rendelkező PVC fóliához olyan tartós, nyomás-érzékeny ragasztóanyag rendszer tartozik, amelyet kifejezetten nehezen ragadó, alacsony energiájú felületekhez fejlesztettek ki, mint a tégla, stukkó vagy ABS műanyag, így a tartós tapadás garantált. Kiválóan illeszkedik enyhén… Bővebben »

Speciális textúrájú fólia eltávolítása

Minden járműcsomagolást le kell szedni előbb-utóbb. A fólia eltávolítás két legnagyobb kihívása a ragasztómaradék megfelelő leszedése és az, hogy minél kevesebb részletben távolítsuk el a fóliát.A szénszálas és más speciális fóliákat nehezebb leszedni, mint a hagyományos, nyomtatott grafikákat. A jelen videóban a megfelelő technikát mutatjuk be.

5 kulcsfontosságú tényező a banner megfelelő alapanyagának kiválasztásához

A bannerek a különféle vizuális reklámok egyik legfontosabb elemei. Választékuk rendkívül széleskörű, ám nem mindegy, milyen fóliát használunk alapanyagként az elkészítésükhöz. A lentiekben felsorolunk olyan kulcsfontosságú szempontokat, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a megfelelő banner alapanyag kiválasztása során. Felhasználási cél: Az egyik legdöntőbb kérdés annak a megválaszolása, hogy milyen célra akarjuk az adott bannert felhasználni…. Bővebben »

Hogyan tisztítsunk matt autófóliát?

A színváltós fóliák számtalan olyan plusz design lehetőséget nyújtanak, amelyek lefújással megvalósíthatatlanok lennének. A legegyedibb színek, hatások és tükröződések érhetőek el használatukkal, amellett, hogy védelmet is adnak a járműnek. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy a fólia – amennyiben nem kezeljük megfelelően – gyorsabban károsodik, mint a festék. Az utcai kosz, víz-és olajfoltok, UV… Bővebben »

A simító használatának alapjai fóliázáskor

Bármilyen fóliázási munkát is végzünk, biztosak lehetünk abban, hogy a simító használata elengedhetetlen. A kérdés csak az, milyen simítót használjunk a megfelelő eredmény eléréséhez? A jelen vidóben egy teflon, filc és vizes simítóval való munkát mutatunk be.

DPF 6000 XRP öntött fólia

A DPF 6000 XRP egy 2 mil-es (50 mikronos) fényes fehér, öntött fólia, kifejezetten nagyméretű reklámgrafikákhoz. Nyomás-érzékeny, színezett ragasztóanyaggal, könnyű fel-és áthelyezéssel, több éves garanciával – járműipari mélycsatornás felületek bevonása esetén is!

A megfelelő lamináló kiválasztása

Melyik fajta fóliához melyiket laminálót érdemes választani? Utána nézett már valamikor mélyebben is annak, hogy mi alapján érdemes laminálót választani? Tudta, hogy a megfelelően kiválasztott lamináló fólia akár 50%-al is megnövelheti grafikája élettartamát? Hiszen használata, és optimális kiválasztása éppen olyan fontos, mint a megfelelő fólia választása. Általános tévhit az, hogy nem lehet összepárosítani öntött laminálót polimer… Bővebben »

Előkészületek a gépjármű fóliázásakor

Amikor azzal a megrendeléssel keresik meg, hogy egy járművön színváltoztatást végezzen, van néhány fontos részlet, amit mindenképpen érdemes átbeszélnie a megrendelővel a munka megkezdése előtt. Amennyiben figyelmesen átvizsgálja a járművet, és előre megbeszélnek minden részletet, biztos lehet abban, hogy a megrendelő elvásárainak minden szempontból megfelelő munkát fog végezni.

Az öntött fólia előnyei

A reklámiparban mindenki ismeri azt a szót, hogy öntött fólia, de sokan nem tudják, mit is jelent pontosan. Az öntött filmek elkészítésekor gyakorlatilag olyan festéket készítünk, amelybe PVC, lágyító és különféle pigmentek kerülnek. Az egész folyamat kulcsa tehát az, hogy festéket csinálunk. Az így létrejött anyagot egy hordozóra festjük, ami miatt hajlamosak vagyunk így is gondolkozni róla,… Bővebben »

Hogyan tároljunk fóliákat?

Amikor fóliák tárolásáról beszélünk, van pár dolog, amit mindenképpen érdemes betartanunk ahhoz, hogy a legközelebbi munka során is ugyanolyan jól fel tudjuk használni a megmaradt anyagot. A négy legfontosabb alapelv a következő: 1. Figyeljünk a megfelelő tárolási hőmérsékletre 2. Kerüljük a magas páratartalmat és a vízzel való érintkezést 3. Kerüljük el a felületi nyomást 4…. Bővebben »

A megfelelő fólia kiválasztása – hengerelt vagy öntött?

Sok esetben, mikor fóliát választunk, az ár az, amit elsőként figyelembe veszünk. Ám, nem ez a legjobb taktika, ha valóban szép, tartós és hosszú távon is költséghatékony eredményt szeretnénk elérni. Vegyük például azt az esetet, amikor egy adott termék napsugárzásnak van kitéve. Ha olcsó alapanyagot választunk biztos, hogy nem lesz tartós az, amit belőle készítünk…. Bővebben »

Mélycsatornás részek fóliázása

A mélycsatornás felületek fóliázása számtalan esetben az egyik legrizikósabb rész a fóliázási munkák során. Ez a videó megmutatja, mi a megfelelő technika arra, hogy ez a feladat problémamentesen megoldható legyen. Amennyiben a melegítést a grafika megfelelő részein alkalmazzuk, valamint a fólia nyúlása a megfelelő helyeken megy végbe, biztosak lehetünk a kifogástalan eredményben. Ajánlott fólia mélycsatornás… Bővebben »

A laminálás fontossága

A digitális nyomtatás világában a megjeleníteni kívánt üzenet sikeres célba érését nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen hordozón jelenítjük meg – ám ennek kiválasztása mellett ugyanilyen fontos az is, hogy a már kész grafikát megfelelő védelemmel lássuk el. Ehhez pedig a megfelelő lamináló fólia szükséges. Miért használjunk lamináló fóliát? 1. Megkönnyíti az applikációt – amennyiben a… Bővebben »