5 kulcsfontosságú tényező a banner megfelelő alapanyagának kiválasztásához

A bannerek a különféle vizuális reklámok egyik legfontosabb elemei. Választékuk rendkívül széleskörű, ám nem mindegy, milyen fóliát használunk alapanyagként az elkészítésükhöz. A lentiekben felsorolunk olyan kulcsfontosságú szempontokat, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni a megfelelő banner alapanyag kiválasztása során.

Felhasználási cél:

Az egyik legdöntőbb kérdés annak a megválaszolása, hogy thumbnail-01milyen célra akarjuk az adott bannert felhasználni.

  • Az adott grafikának messziről kell jól láthatónak kell lennie, vagy közelről legyen jól kivehető minden apró részlet?
  • Amennyiben a célunk az, hogy a grafika közelről nézve részleteiben tökéletes legyen, érzékenyebb nyomtatót kell használnunk, és finomabb alapanyagokkal kell dolgoznunk. Amennyiben a messziről való jól láthatóság a cél, nem feltétlen szükséges a legfinomabb technológiát és alapanyagokat választanunk.

A bannert kültéren vagy beltéren fogjuk elhelyezni?

Amennyiben beltéri elhelyezés a cél, nem kell figyelembe vennünk az olyan környezeti elemeket, mint az eső, a szél, így a könnyebb súlyú alapanyag is megfelelő. Ellenkező esetben fontos a magas fokú ellenállás, így ennek megfelelően erősebb anyagot kell választanunk,

  • Milyen mérettel fog rendelkezni a banner?

A széles bannereket tipikusan épületeken és reklámtáblákon használják. Mivel nagy mennyiségű anyagokkal dolgozunk, megfelelő erősség szükséges azért, hogy a keletkező feszültségek hatására az anyag ne gyűrődjön.

Amennyiben a bannernek lesz hátlapja, például hirdetőtáblán helyezzük el, elegendő egy kisebb súlyú alapanyag is.

Nyomtathatóság:

thumbnail-02

  • Milyen nyomtatási technológia használható bannerek nyomtatásához?

A nagyobb súlyú bannereknél alkalmazhatunk nagyobb hőmérsékleten történő nyomtatást, míg az alacsonyabb súlyú bannerek hajlamosak elhajolni nagyobb mértékű hő hatására.

Tartósság:

  • Mennyi ideig kívánod az adott bannert felhasználni?

A legtöbb banner alapanyag nem tart tovább egy évnél, de mindez függ a használt nyomtatási technológiától. Ami a legnagyobb mértékben befolyásolja a tartósságot, az az, hogy milyen környezeti körülményeknek van kitéve az anyag. A magas páratartalom, vagy túl száraz körülmények, nagyon erős szél mind olyan tényezők, amik könnyen megrövidíthetik a bannerünk élettartamát.

Költségek:

Amikor banner alapanyagot választunk, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a kinézet, a minőség és a költségek között. Amennyiben az olcsóbb alapanyagot választjuk, számoljunk azzal hogy az a aminőség rovására megy majd. Amennyiben ugyanazt a munkát többször is elvégezzük, sokkal több pénzbe kerülhet, mintha egyszer költünk egy megfelelő minőségű alapanyagra.

Tűzvédelmi szempontok:

  • Attól függően, hogy hol kívánjuk felhasználni az adott banner, különféle tűzvédelmi előírásoknak kellhet megfelelnünk. Ez különösen fontos olyan terek esetében, ahol sok ember gyűlik össze egyszerre.

Az Arlon kifejezetten úgy fejlesztette ki fóliáit, hogy bármilyen specifikus is a végcél, biztosan mindenki megtalálja a neki való fólia alapanyagot.

Nézd meg termékkínálatunkat vagy bővebb információért vedd fel velünk a kapcsolatot!