Járműfóliázás előkészítése

Sokan elkövetik azt a hibát fóliázás közben, hogy nem tisztítják meg alaposan a fóliázandó felületet. Ha a jármű felülete nincs megfelelően előkészítve, a ragasztó kötése gyenge lesz, ami az applikáció minőségén jelentősen rontani fog. Megmutatunk egy pár tippet, ami alapján tökéletesen előkészítheted a fóliázásodat!

Lehet, hogy időigényes, de a lépések pontos és precíz betartása segít a lehető legjobb eredmény elérésében. Nem csak profibb telepítő leszel, de a fólia is sokkal tartósabb lesz!

Tisztítás

A legelső lépés fóliázáskor a jármű letisztítása, hogy ne maradjon rajta viasz vagy akármilyen szennyeződés. A viasz gyengítheti a ragasztó kötését, amitől a vinil nem tapad meg erősen a felületen. Egy alapos kézi mosással lehet a legjobban megtisztítani a jármű egész felületét

Ehhez csupán vízre és egyszerű zsíroldószerre lesz szükség, például mosogatószerre. Rakj egy evőkanál tisztítószert 3 liter vízbe és egy mikroszálas törlőrongy segítségével mosd át alaposan a felületet.

Problémás helyek

A sarkok, rések és huzattömítések mind nehezen hozzáférhető helyek, ezért az ilyen helyek tisztításánál különösen oda kell figyelni. Egy dörzsölőszivacs segítségével könnyen ki lehet tisztítani őket

Tisztítószer oldat

Még alapos kézmosás után is maradhatnak kéznyomok a felületen. Az utolsó lépésben töröld át a jármű felszínét mikroszálas törlőronggyal és izopropil-alkohollal (IPA). Egy pumpás flakonba keverj össze izopropil-alkoholt egyenlő mennyiségű vízzel, spricceld közvetlenül a felületre, majd töröld le azonnal egy mikroszálas törlőronggyal. Ez az oldat teljesen eltávolít minden maradék szappant és viaszt.

Utolsó lépések

A lemosás után töröld át a jármű felületét egy száraz mikroszálas ronggyal. Amikor már teljesen száraz a jármű, már magabiztossággal lehet belekezdeni a fóliázásba!

Ha elkapkodod a jármű előkészítését, az jelentősen ronthat a fóliázás eredményén, ezért fontos mindig odafigyelni!

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.