Fóliázott jármű tisztítása

A fóliázott járműveket olyan gyakorisággal kell mosni, mint a festetteket. Azonban, hogy a fóliád sokáig tökéletes maradjon, mégis érdemes odafigyelni egy pár dologra. Most ehhez mutatunk be egy pár hasznos tippet:

A tisztítás folyamata: Érdemes árnyékban mosni az autót és odafigyelni, hogy ne legyen forró a jármű felülete és ne érje közvetlenül napsütés. A mosószert hideg vízben oldjuk fel a gyártó által megadott arányok szerint, majd egy puha szivaccsal vagy ronggyal töröljük át a járművet. Figyeljünk oda a kényes helyek alapos kitisztítására, például a kilincsekre, ablakokra és forrasztásokrs.

A mosószert egy egyszerű, alacsony nyomású kerti slaggal könnyen le lehet mosni. Magasnyomású slag használata nem ajánlott hosszútávon, azonban ha odafigyelünk az alábbiakra, nem történhet probléma:

– A víznyomás nem haladhatja meg a 1300 PSI-t
– A víz hőmérséklete legfeljebb 60°C fokos legyen
– Legalább 10 cm-re kell tartani a slag fejét a fóliázott jármű felületétől
– Ne legyen 60 foknál alacsonyabb a vízsugár szöge

Miután lemostad a mosószert, töröld át a felületet egy szintetikus szarvasbőr kendővel vagy mikroszálas törlőronggyal. Hogy a járművet védjed a külső hatásoktól, tárold garázsban vagy egy árnyékos helyen.

FIGYELEM:
– Sose mossuk a járművet forró vízzel
– A petróleum alapú, emulziós, savas vagy erős vegyhatású tisztítószereket semmi esetben se használjuk, mivel azok roncsolhatják a fóliát
– Inkább kézi mosóban mossuk a kocsit, mivel a gépi mosás karcolja a jármű felületét
– Szemcsés tisztítószerek, rongyok karcolják a felületet.
– Magasnyomású (1300 PSI-nél magasabb nyomású) tisztítást kerüljük el.

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.