Nyomtatási profilok

A nyomdákban nyomtató profilok segítségével tudnak kiváló minőségű képeket nyomtatni. Azonban ne feledjük: nem csupán a nyomtató beállításai fontosak fólia nyomtatás közben, hanem az alapanyag minősége is! Megválaszolunk egy pár gyakran feltett kérdést, hogy tudd, mire kell odafigyelni a profil beállításánál:

Miért fontos az ICC profil nyomtatásnál?
Az ICC profil biztosítja a színhelyességet és az optimális festékterhelést nyomtatás során. A megfelelő profil nélkül a hordozó nem optimális festékterhelése és a nyomtató túlmelegedése egyenletlen és pontatlan színminőséget okozhat.

Miért fontos a tinta konfiguráció?
A nyomtatók 4 (CMYK), 6 (CMYKLcLm), vagy 7 színben (CMYKLcLmLk) tudnak nyomtatni (vagy akár többen), ezért minden festék színkonfigurációnál szükséges egy külön profil nyomtatáskor.

Mi az a pass szám és miért számít?
A pass szám határozza meg, hogy hányszor kell a nyomtatófejnek végigmennie a soron, hogy kinyomtassa. 6-os pass profilban 6-szor kell végigmennie, 8 pass profilban 8-szor és így tovább. Alacsonyabb pass számmal bár gyorsabb a nyomtatás, a kép minősége azonban nem lesz a legideálisabb. A magasabb pass szám pedig lassabb, de jobb minőségű nyomtatást eredményez.

Mennyi legyen a pass szám nyomtatásnál?
– Reklámtábláknál 4-6 pass a legideálisabb
– Járműfólia nyomtatásnál 8-12 pass a legjobb
– Hátulról megvilágított tábláknál a 12 vagy magasabb pass a legjobb, mivel itt nagy festékterhelésre van szüksége a hordozónak.

Mi az ideális hőmérséklet vinil nyomtatáskor?
Előmelegítés során: 36°C-40°C, Nyomtatási hőmérséklet: 38°C-40°C, utómelegítés: 50°C-55°C.

Mi történik, ha túl magas a hőmérséklet nyomtatás közben?
A Latexből készült vinil felületén buborékok alakulhatnak ki és a minőség is romolhat.
Oldószeres fóliáknál a felület rücskössé válhat, amitől károsodik a nyomtatófej nyomtatás közben.

 

 

 

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.