Falgrafika installálásának előkészítése

Könnyű felhelyezhetőségének és esztétikai szépségének köszönhetően a digitálisan nyomtatott falgrafikák egyre népszerűbbek kültéri és beltéri munkáknál egyaránt. A falra applikálás habár nem komplikált, mégis megvannak a maga kihívásai. Bemutatunk egy pár tippet az applikáció előkészítéséhez, amik segítségével biztosan kifogástalan eredményt kapsz.

A felület előkészítése

Mielőtt tesztelnéd a fólia kompatibilitását, fontos, hogy a felület teljesen koszmentes legyen. Ha beltéren fóliázol, egy nedves ronggyal és izopropil alkohollal könnyen letisztítható a fal.

A kompatibilitás teszt fontossága

A falfelületek változatossága miatt nem lehet minden falfelületet ugyanúgy fóliázni, ezért fontos minden applikálás előtt tesztelni, hogy a kiválasztott felület alkalmas-e a fóliázásra.

Miután sikerült megállapítani, hogy a fal felülete megfelelő, következő lépésben meg kell vizsgálni a falfesték típusát: kompatibilis-e a falfesték a vinil fóliával? Mikor festették utoljára a falat? Hány réteg festék van rajta? Ha át kell helyezni a fóliát, megvan-e az esély, hogy leszedi a festéket? Ezeket mind fontos észben tartani, mivel a legtöbb, alacsony VOC tartalmú festékek már nem kompatibilisek a fóliákkal a festék vegyi összetétele miatt.

Nyomtatott fólia szárítása laminálás előtt

Ha a fólia oldószer alapú tintával lett nyomtatva, hagyd 24 óráig levegőzni laminálás és telepítés előtt, különben romolhat a ragasztó kötése és a fóliázás minősége.

A megfelelő eszközök

A falgrafikák telepítéséhez szükséges eszközök: hőpisztoly, hosszabbító, vágóeszköz, RollePro és egy infravörös hőmérő

 

Nem szabad elkapkodni egyik lépést sem az applikáció közben! A megfelelő előkészítés biztosítani fogja a kíváló minőségű falfóliázást.

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.