A falgrafika megfelelő eltávolításának lépései

A falra installált grafika eltávolítása lehet egyszerű, de ugyanakkor bonyolult folyamat is. Hogy melyikre is számítsunk pontosan, azt több dolog is befolyásolja.

Az, hogy milyen régóta van a vinil a falon, milyen a fal felülete (sima, textúrázott, puhább vagy merevebb), milyen környezeti hatásoknak van kitéve, milyen intenzitású napsugárzás éri.

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a dolgunkat, a vinil eltávolításához válasszunk napos időt, vagy melegítsük fel a fal hőmérsékletét kb. 35 és 49 Celsius közötti értékre. Ha süt a nap, fordítsuk minél inkább előnyünkre a melegét; ugyanis ha jó időpontban kezdünk neki a fólia eltávolításának, a napsugárzás könnyen segíthet a ragasztó megpuhításában.

Amennyiben a fólia eltávolítására télen kerül sor, érdemes infra-melegítőt vagy hőpisztolyt használnuk, hogy lépésről-lépésre felmelegíthessük a falfelületet.

A fólia eltávolításához javasolt eszközök:

Hőpisztoly, infra-melegítő, megfelelő hőmérő a felszín hőmérsékletének megállapításához.

A fólia eltávolítás lépései:

Melegítsük fel 5-7 inch szélességben a grafikát, a balfelső saroktól indulva, vertikális irányban haladva a grafika közepe felé. Ehhez használjunk infra-melegítőt vagy hősugárzót. Ügyeljünk arra, hogy a vinil hőmérséklete megfelelő tartományban maradjon.

Kezdjük meg a grafika eltávolítását a jobb vagy bal felső saroktól indulva, 90 fokos (vagy még nagyobb) szögben húzva.

A grafikát lassan, de folyamatosan húzzuk lefelé, a felszín felé.

Ismételjük meg a fenti lépéseket addig, amíg a grafika teljesen nincsen eltávolítva.

Amennyiben ragasztó maradt a fal felszínén, használjunk citrusos alapú tisztítót az eltávolításhoz. Mielőtt bármilyen tisztítószert is használnánk, győződjünk meg arról, hogy az nincsen káros hatással a felszínre.

Szeretnél többet megtudni fóliáinkról is? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!