A fólia nyomtató hosszú életének titka

Bármely típusú gépről is beszélünk, mindegyik esetében biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő karbantartás a hosszú élet egyik legfontosabb pillére. Ugyanez igaz a nagyformátumú nyomtatókra is: a rendszeres ellenőrzés növeli a produktivitást és segít fenntartani a megfelelő nyomtatási minőséget.

printerWeb

Tisztítás és ellenőrzés

Havonta egyszer végezzünk alapos tisztítást és ellenőrzést gépünkön. Nagyvolumenű nyomtatók esetében még jobb, ha ez havi két alaklommal is megtörténik. Minden nyomtató gyártó felhívja a figyelmet azokra a tisztítási módszerekre, amelyek a saját gépére nézve fontosak: ezeket mindig vegyük figyelembe, mivel gépenként eltérőek lehetnek.

Szervezd meg saját nyomtató karbantartási rendszeredet!

Vannak olyan eszközök, amelyeket mindig érdemes kéznél tartanunk nyomtatónk karbantartásához. Ha ezeket beszerezzük, időt és energiát spórolhatunk meg a karbantartási munkák elvégzésekor.

Mi a következő terméklistát javasoljuk ehhez:

Mikroszálas tisztítórongy: a mikroszálas törlőkendők kiváló eszközök arra, hogy a mindennapok során felgyülemlett port eltávolítsuk a nyomtatófejekről.

A gyártó által javasolt tisztítófolyadék vagy izopropil-alkohol: tisztítás során mindig használjuk a gyártó által javasolt tisztítófolyadékot, vagy izopropil-alkoholt. Ez utóbbi kiválóan távolítja el a felgyülemlett szennyeződést a nyomtató fűtőberendezéséről, valamint a nyomtatófejekről is.

Kisméretű zseblámpa: tisztítás során mindig legyen nálunk egy kisméretű zseblámpa, hogy alaposan át tudjuk vizsgálni, melyik részek szorulnak tisztításra, vagy hol találunk nagyobb mértékben felgyülemlett szennyeződést.

Tartalék alkatrészek és tintapatron: Mindig tartsunk készleten tintapatront, valamint tartalék alkatrészeket, hogy a karbantartási időt minimálisra csökkentsük.

A fenti lépések végrehajtása segít abban, hogy nyomtatód mindig kitűnő állapotban lehessen – ez segít a kiváló nyomtatási minőség hosszútávú fenntartásában, valamint géped élettartamának növelésében.

Ezáltal vásárlóid is hosszútávon elégedettek lesznek azzal a munkával, amit Tőled kapnak!

Kíváncsi vagy digitális nyomtatható fóliáinkra? Nézz szét weboldalunkon, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!