A laminálás fontossága

A digitális nyomtatás világában a megjeleníteni kívánt üzenet sikeres célba érését nagy mértékben befolyásolja, hogy milyen hordozón jelenítjük meg – ám ennek kiválasztása mellett ugyanilyen fontos az is, hogy a már kész grafikát megfelelő védelemmel lássuk el. Ehhez pedig a megfelelő lamináló fólia szükséges.

Miért használjunk lamináló fóliát?

1. Megkönnyíti az applikációt – amennyiben a nyomtatott grafikához lamináló fóliát használunk, a grafika vastagabb lesz és könnyebben kezelhető. Emellett olyan plusz stabilitást kap, amelynek segítségével könnyen újrapozícinálható lesz, anélkül, hogy a képen bármiféle kár keletkezne.

2. Védelmet ad a kopás ellen – amennyiben a grafika olyan felületre kerül felhelyezésre, amely állandóan ki van téve különféle külső hatásoknak (pl. forgalmasabb helyek, autók stb.), a lamináló fólia olyan plusz védelmet nyújt, amely gátolja a gyors kopást.

3. UV stabilitás – sok lamináló fólia kifejezetten arra a célra lett kifejlesztve, hogy megvédje a grafikát az UV sugárzás okozta károktól, így a kép sokkal tovább marad élénk színű és ellenálló.

4. Fényesség – A lamináló fóliák segítségével változtathatunk a grafikánk fényességén. Az Arlon számtalan olyan lehetőséget kínál, amely segítséget nyújt a legoptimálisabb hatás elérésében: matt, szatén, magasfényű, csillogó laminálók.

5. Eltávolítás: Amennyiben laminálót adunk grafikánkhoz, az olyan plusz stabilitást nyújt, amelynek segítségével a felhelyezés vagy áthelyezés egyszerű, problémamentes feladattá válik. A plusz réteg emellett lehetővé teszi a nagyobb mértékű melegítést, ami segít abban, hogy a grafika eltávolítása után jóval kevesebb ragasztó maradjon a felületen.

Az Arlon védőfóliái nyomás-érzékenyek ami azt jelenti, hogy nem szükséges melegíteni őket a grafikára történő felhelyezéskor. A melegítés valójában egy kis nyúlást ad a laminálónak, ami később, az anyag hűlésekor – amikor megpróbálja visszavenni eredeti alakját-, a végek felkunkorodásához vezethet.

Az Arlon számtalan lamináló fóliát ajánl, a különféle felhasználási céloknak megfelelően. Bármelyiket is választja, biztosan eleget tesznek a könnyű applikáció, az extra védelem és széles választék követelményeinek.

Lamináló fólia kínálat