A megfelelő lamináló kiválasztása

Melyik fajta fóliához melyiket laminálót érdemes választani?

Utána nézett már valamikor mélyebben is annak, hogy mi alapján érdemes laminálót választani? Tudta, hogy a megfelelően kiválasztott lamináló fólia akár 50%-al is megnövelheti grafikája élettartamát? Hiszen használata, és optimális kiválasztása éppen olyan fontos, mint a megfelelő fólia választása.

Általános tévhit az, hogy nem lehet összepárosítani öntött laminálót polimer vagy monomer fóliával. Ez nem így van abban az esetben, amennyiben a lamináló magasabb minőségű, mint maga a fólia. Azonban arra figyeljünk, hogy soha ne helyezzünk kevésbé minőségi lamináló fóliát megfelelő minőségű fóliára, mivel az zsugorodáshoz és a szélek felkunkorodásához vezethet.

Fontos, hogy használhatunk:

  1. 1. Öntött laminálót polimer vagy monomer fóliára
  2. 2. Polimer laminálót monomer fóliára
  3. 3. Öntött laminálót öntött fóliára (öntött fóliára minden esetben öntött laminálót helyezzünk).

Azonban ne alkalmazzunk polimer vagy monomer laminálót öntött fólián.

Emellett fontos megjegyeznünk, hogy öntött laminálót érdemes használnunk akkor, amikor több irányú hajlítást végzünk a filmen, azaz minden esetben, amikor 3D-s applikációt végzünk. használjunk öntött filmet és öntött laminálót.

Továbbá a lapos, vagy csak részben hajlított felületen végzett fóliázáshoz használhatunk standard polimer laminálót, polimer vagy monomer fóliára.

Mindezek az információk segítenek abban, hogy megtalálja a legoptimálisabb lamináló fóliát a tökéletes eredményhez!

Tekintse meg fólia és lamináló kínálatunkat, valamint kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlott cikkek:

Miért érdemes laminálót használnunk?