Ablaküveg installálása

Amikor üvegfelületre applikálunk fóliát, van pár dolog, amit érdemes átgondolnunk és figyelembe vennünk ahhoz, hogy a grafika hosszú távon is ugyanolyan szép maradjon, mint közvetlenül installálás után.

Amennyiben a grafika közvetlen napfénynek lesz kitéve, mindenképpen érdemes elkerülnünk a sötét színek közvetlenül világos szín, vagy fényvisszaverő fólia mellé való helyezését. Ennek oka, hogy a színek különféleképpen reagálnak a napsütésre, így érdemes hasonló kontrasztokat egymás mellé helyeznünk.

Figyeljünk arra is, hogy milyen hőmérséklete van az üvegnek, amelyre applikálunk. Fontos, hogy a felület hőmérséklete ne menjen 37 Celsius fölé, ugyanis ezen körülmények között a ragasztó nem viselkedik optimálisan, különösen, ha újra kell pozicionálnunk a fóliát.

Amennyiben a fóliázandó üvegfelület túl magas hőmérséklettel rendelkezik, használjunk vízpermetet a lehűtéséhez. Ez egy egyszerű és gyors megoldás az optimális hőmérséklet eléréséhez.

Figyeljünk arra, hogy ne használjuk ezt a megoldást olyan felületen, ahol csavarok vannak, a víz ugyanis tovább megmarad ezeken a részeken, amely hibás installációhoz vezethet.

Maradt még kérdésed az installációval vagy megfelelő fólia alapanyagokkal kapcsolatban? Akkor keress minket bátran!