Applikációs szalag eltávolítása

A nagyméretű fólia hosszú életének titka az az installáció tökéletes befejezése, amibe beletartozik az applikációs szalag megflelő eltávolítása is.

Az Arlon jármű fóliái úgy lettek kialakítva, hogy a szubsztrátum és a fólia ragasztója közt lassabban alakul ki a végleges kötés, aminek köszönhetően a fóliák könnyen újrapozícionálhatók, ha szükséges. És habár ez nagyszerű segítség jármű fólia telepítése közben, mégis fontos odafigyelni, hogy az utolsó lépésekben mindent megtegyünk, hogy a kezdetben kialakult kötés tökéletes maradjon.

Tippek az applikációs szalag eltávolításához

-Mielőtt leszednéd az applikációs szalagot, győződj meg arról, hogy a fólia megfelelően tapadjon a felületre.

-Ha hideg környezetben installálsz fóliát, használj egy hőlégpisztolyt a ragasztó meglágyításához. Ez biztosítja a gyorsabb és erősebb kötést.

-Az applikációs szalag eltávolítása előtt érdemes három vagy négy órát várni.

-Az applikációs szalagot a grafika közepénél kezd el leszedni kifelé irányuló mozdulatokkal, hogy elkerüld a fólia felemelkedését.

-A fólia felületével párhuzamosan szedd le a szalagot.

-Ne kapkodd el a szalag eltávolítását, inkább lassabb, finomabb mozdulatokat használj.

-Miután leszedted az applikációs szalagot, egy simítóhengerrel simítsd el a sarkokat és peremeket. Ha esetleg a szalag eltávolítása közben véletlenül felemelkedett a grafika széle, ez helyre fogja hozni a hibát és hosszabb, erősebb kötést biztosít.

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.