Az installálandó felület előkészítése autófóliázáskor

A sikeres fólia installálás egyik legfontosabb lépése az installálandó jármű alapos megtisztítása. A nem megfelelően előkészített felület ugyanis komoly problémákat okozhat, például csökken a tapadási képesség, ezáltal pedig a tartósság. A nagynyomású tisztítóval való mosás az egyik leghatékonyabb módja a nagy felületek megtisztításának, ezért kiemelten ajánljuk kisbuszok vagy teherautók lemosására.

Az erősen szennyezett felületekhez bátran használhatunk agresszívebb mosószert is, amely a nagynyomású tisztító segítségével biztosan eltávolítja a mélyebb részekre beragadt szennyeződéseket is. Szintén fontos, hogy ne maradjon se wax, sem pedig semmilyen átlátszó, felületvédő bevonat a járművön, mivel ezek szintén negatívan befolyásolják a fólia megfelelő tapadását.

Győződjünk meg arról, hogy a járműre felvitt mosószert is teljes mértékben eltávolítottuk, valamint megfelelően megszárítottuk az installálás megkezdése előtt. A legjobb, ha egy éjszakát száradni hagyjuk a járművet fóliázás előtt, de 12 órát mindenképpen hagyjunk rá. Az installálás előtt kezeljük le a felületet izopropil-alkohollal vagy olyan vízzel, amely legalább 50%-ban izopropil-alkoholt tartalmaz. Mindenképp figyeljünk arra, hogy üvegtisztítót ne használjunk a felületek megtisztításához!

Kíváncsi vagy további tanácsokra? Nézz szét fólia tudástárunkba.
Teljes fólia kínálatunkért látogass el weboldalunkra.