Kültéri falgrafika installálása

Amiket érdemes átgondolnod….

A nyomtatott falgrafikák remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a már meglévő, de üres falfelületeket egy-egy figyelemfelkeltő borítással lássuk el. Továbbá, remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy kreatívan bemutathassuk azt, kik is vagyunk valójában, mivel is foglalkozunk.

A beltéri falakkal ellentétben a kültériek jóval több kihívást rejtenek magukban, ezért nagyon oda kell figyelni a megfelelő anyagválasztásra, valamint az installációs technikára is. A kültéri falak alapanyaga lehet beton vagy tégla, sima vagy egyenletlen felület, emellett különféle bevonatokkal is rendelkezhetnek, mint például a festék.

A sima felületű kültéri falaknál alkalamzható ugyanazon technika, mint a beltéri falaknál, azonban mi a helyzet a textúrázott felületekkel? Ez az, amit most bemutatunk Nektek.

Lépésről lépésre…

Elsőként is, tisztítsuk le alaposan az installálni kívánt felületet. Amikre szükség lesz a munka során: Hőpisztoly, szivacsos görgő, kesztyű, maszkoló szalag és IR hőmérő.

Fontos, hogy a grafika felső széle ne a falfelületen lévő panelek csatlakozásánál, vagy fugánál érjen véget. Használjunk kis méretű maszkoló szalagokat, amelyek segítik a megfelelő vonal megtartását munka közben.

Ezután, rakd fel a grafikát az első panelre, és rögzítsd a tetején maszkoló szalag darabokkal. Hagyd lógni a fóliát.

Ezután kezd meg az installálást, kb. 5 centinként eltávolítva a fóliát a hordozóról. Finoman fejts ki nyomást a felületre a kezeddel.

Amikor az egész panelre felhelyezted a fóliát, vedd elő a szivacs görgőt és a hőpisztolyt. Kezd el a munkát velük; körülbelül 10 cm-t haladj másodpercenként, hogy lezárd a grafika felső, bal és alsó szélét, ettel megakadályozva a felgyűrődést. Az ideális hőmérséklet 93-110 Celsius között van.

Ezután ugyanezt csináld meg a grafikán fentről lefelé, balról jobb oldalra haladva.

A következő panelnek ismét jelöld meg a tetejét maszkoló szalaggal. Majd mindkét grafika (a már fent lévő és installálandó) érintkező széleire is tegyél egy-egy darabot, hogy megfelelően jelöld a határokat.

Ezután menj végig ismét a fenti lépéseken.

Maradt még kérdésed az installációval vagy megfelelő fólia alapanyagokkal kapcsolatban? Akkor keress minket bátran!