Buborékosodás csökkentése

Amikor levegő vagy gáz gyülemlik föl a fólia alatt és hő hatására kitágul, akkor előbb-utóbb elég erővel rendelkezhet ahhoz, hogy felemelje a vinylt a hordozó felületről, kis buborékokat alkotva.wrinkle

Néhány esetben ez a levegő vagy gáz a festékből „szökik” ki akkor, amikor az még nincs teljesen megszáradva, azonban előfordulhat az is, hogy az installálandó felület önmagában is hajlamos a levegősödésre. Ez leggyakrabban akril és polikarbonát alapanyagú felületek installálásánál fordulhat elő. És persze van még egy gyakori eset, amikor buborékok keletkezhetnek: amikor az installláló maga hozza létre őket, installállás közben.

Mivel a buborékok majdnem mindig a fenti esetek során keletkeznek – és ezekre az installáló mind hatással lehet – a jó hír az, hogy a könnyen redukálni lehet a buborékosodást azáltal, hogy néhány technikát megváltoztatunk.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a festéknek volt elég ideje megszáradni meleg, száraz körülménye között.

Bizonyosodjunk meg róla, hogy a műanyag felület, amelyre installálni akarunk, szintén “gázmentes”: ehhez távolítsuk el a védő fóliát már a grafikánk elkészítésének kezdetekor.

Ne használjunk túl sok folyékony alapanyagú szert installálás során

Puha simítót, vagy görgőt használjunk az érdes felszínek applikálásához.

 

Mit tegyünk, ha buborékokra bukkanunk egy, már befejezett táblán?

 Adjunk a táblának időt, hogy „lélegezzen” (a fólia ki fogja engedni bent ragadt illőolajokat, ez azonban nem igaz a poliészter és a reflektív fóliákts), ugyanis ekkor a buborékok 4 vagy 5 napon belül eltűnnek

  1. Szüntessük meg a buborékokat egy tű segítségével és nyomjuk ki a levegőt az ujjunkkal.

Teljesen buborékmentes fóliázásra vágysz? Próbáld ki termékeinket még ma!