Digitális nyomtatás; Festett falra történő installálás

A falak előkészítése

A falfelületnek, amelyre installálunk, simának, tisztának és teljesen száraznak kell lennie, mielőtt festékkel kezeljük.

Amennyiben a felület nedves marad, úgy nem köt rajta meg jól a festék, emellett a rá kerülő ragasztó sem. Ugyanilyen problémákat idéz elő az is, ha a festéket poros felületre visszük fel. A festék minimum száradási ideje 24 óra.

A festék

Figyeljünk, mert nem minden latex festék kompatibilis a nyomásérzékeny ragasztókkal, érdemes munka előtt egy kis tesztelést végeznünk, hogy a ragasztó valóban megköt-e 24 óra alatt. A frissen festett falaknak adjunk legalább 1 hét száradási időt.  A “normál” applikációknál, ahol az eltávolítás körülbelül egy év, a legjobb olyan festéket használnunk, amelynél közepesen erős kötés alakul ki.

Installáció

A teljes tisztaság elérésnek érdekében használjuk IPA és víz 50%-os keverékét. Miután megszáradt (kb. 20 perc), folytassuk a munkát.

A grafikát egy műanyag szivacs vagy puha gumi roller segítségével vigyük fel a felületre. Figyeljünk arra, hogy minimalizáljuk a gyűrődés mértékét, miközben maximális nyomást fejtünk ki, a grafika közepétől a széléig irányuló mozdulatokkal.

Az applikációs szalag eltávolítása

Az applikációs szalag eltávolítását mindig valamely vertikális szélen kezdjük, és egyszerre csak annyit távolítsunk el, amennyi biztonsággal lejön.

Amennyiben úgy érezzük, túl erős a tapadás, spricceljünk egy kis csapvizet az érintett területre, mivel az oldja a kötést. Amennyiben nincsen kéznél spray, egy vízzel átitatott rongy is megfelelő lehet.

Miután a fentieket elvégeztük, távolítsuk el az applikáló szalagot 2 percen belül.

Szeretnél többet megtudni fóliáinkról is? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!