Digitálisan nyomtatott grafikák laminálása

A hagyományosan nyomtatott grafikák jól ellenállnak a külső hatásoknak, magas kopásállósággal és színtartóssággal rendelkeznek. A digitális nyomtatással készült grafikák azonban valamennyivel érzékenyebbek a külső hatásokkal szemben, ezért fontos az extra védelem. Ez a védelem lehet egy szilárd lamináló fólia, vagy folyékony védőlakk.

Lehet, hogy a laminálás plusz költségekkel jár, de az hosszú távon még költségesebb lesz, ha ezt a lépést kihagyjuk. Az installációt jelentősen megkönnyíti, felgyorsítja és tisztábbá teszi, ami hosszútávon jelentősen olcsóbb, akármilyen laminálási technikát is választunk. Ezen kívül a fólia újra-pozícionálható lesz anélkül, hogy bármilyen kár keletkezne benne. Minden lamináló fólia UV stabilizált, így a grafika garantáltan védve lesz a napsugárzás okozta károktól.

A következő cikkekben bemutatjuk a laminálási technikákat.

Nyomás-érzékeny vs hőre aktiválódó lamináló fóliák

Korábban gyakran a hőre aktiválódó lamináló fóliákkal védték a grafikákat, azonban emiatt a fóliák csupán rövidtávú és beltéri felhasználásra voltak alkalmasak. Ahogy a kültéri fóliákra is megjelent az igény (például autók, hajók, buszok és repülők fóliázása esetén), szükség lett egy hajlékonyabb, erősebb kötésű és hosszabb élettartamú eljárásra.

Ma már a legtöbb lamináló fólia nyomás-érzékeny, vagyis melegítés nélkül helyezik fel őket a grafikára.

Fontos, hogy a grafikákhoz a megfelelő lamináló fóliát válasszunk ki pl. az Arlon öntött fóliát (DPF 6000XRP) Arlon Cast 3220 széria lamináló fóliával ajánljuk használni.

A lamináló fóliához átlátszó fóliát használnak alapul, amihez UV stabilizáló anyagokat adnak.

Tekintsd meg lamináló kínálatunkat, valamint kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot!

Lamináló fólia kínálat