Falgrafika installálása betonra, téglára vagy csempés falfelületre

Az egyik leggyakrabban használt felületek fólia installálás során a falfelületek. Ahhoz, hogy az installálni kívánt grafika megjelenésében és tartósságában is megfelelő legyen, van pár lépés, amelyeket érdemes követni a grafika felvitele során.

A felület előkészítése:

A felületnek teljes mértékben portalannak kell lennie. Érdemes installálás előtt 1:20 arányban triszodium foszfáttal és melegvízzel átmosni, hogy a falon lévő minden felhalmozódott szennyeződést eltávolíthassunk. Amennyiben szükséges, használj kefét is, majd a művelet után hagyd a falat száradni még két napig.

Amennyiben igazán tökéletes munkát akarsz végezni, kend át a falat festékkel, és hagyj két hét száradási időt a fóliázási munka előtt.

Mit használj installáláshoz?

Hőpisztoly, nagy sűrűségű szivacs roller, hőálló kesztyűk.

Ahhoz, hogy a legoptimálisabb kötést elérd, kövesd a következő lépéseket:

Kezdd el a grafika felvitelét, a grafika tetejéről indulva, és használj maszkoló szalagot a széleken. Tapaszd a grafikát a falfelületre.

Melegítsd elő a fóliát kb. 100 Celsius fokra, majd görgesd fel a falfelületre, és egyengesd el horizontálisan.

Mire figyelj oda?

Próbáld meg mindenképpen kikerülni a nagyon éles, habarcsos részeket, ugyanis ezekről a részekről sokkal könnyebben eltávolodhat a grafika. A nagyon durva felületek, valamint éles stukkók hajlamosak lehetnek a grafika átszúrására, így mindenképpen különösen nagy figyelemmel dolgozzunk ezeken a felületeken.

Hogyan tartsd karban?

Alacsony nyomással tisztítsd meg mindig a felületet, lehetőleg meleg vízzel. Ne lépd át soha az 1300 psi nyomást, valamint figyelj arra, hogy a szög, amelyben mosod a grafikát, ne legyen nagyobb 60 foknál vertikálisan vagy horizontálisan. A mosás mindig középről kifelé irányba történjen, és amennyiben szükséges, használj szivacsot.

Eltávolítás:

Használj plusz hőt, vagy végezd meleg időjárásban.

Kérdésed van még a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!