Falgrafika installálása

A falgrafika kitűnő módszer arra, hogy kitűnj a tömegből és felkeltsd mások figyelmét kreativitásoddal. Azonban annak érdekében, hogy a falgrafikád a legjobb benyomást keltse, érdemes odafigyelni egy pár dologra, amiket most bemutatunk neked:

Felület előkészítése

Minden fóliázás előtt végezzünk kompatibilitás tesztet.

A felületnek teljesen kosz- és pormentesnek kell lennie. A felgyülemlett törmelék és por lemosásához szükség lesz egy magasnyomású mosóra, valamint 1:20 arányban feloldott nátrium foszfátra, amit tisztítás után langyos vízzel kell lemosni. Nagyobb mértékben felgyülemlett kosz esetén használj egy kemény sörtéjű kefét ugyanazzal az oldattal. Öblítsd le meleg vízzel, majd hagyjad a falat két napig száradni.

A legjobb hosszútávú eredmény elérésének érdekében kend le a falat egy réteg festékkel vagy fedőréteggel és hagyjad legalább két hétig száradni. Hideg vagy párás időben a száradás több ideig tarthat. Ha a festék nem teljesen szárad meg, akkor nem tapad meg a falon megfelelően és a fólia leszedheti, ha újrapozícionálásra van szükség a munka során. A fedőréteg biztos alapot fog adni a falgrafika installálásához, emellett az eltávolítás is sokkal könnyebb lesz: a ragasztó tisztábban fog lejönni a felületről.

Szükséges eszközök: Hőpisztoly, gumi görgő, IR (infravörös) hőmérő, hőálló kesztyű.

Pár tipp a legerősebb tapadás eléréséhez

A falgrafikát rögzítsd a tetején egy maszkolószalaggal.

Installálás előtt melegítsd fel a fóliát minimum 100 Celsius fokra, majd simítsd el a falon egy 4-6 cm szélességű simítóhengerrel vízszintes irányban oda-vissza.

Ha magas páratartalmú környezetben installálod a fóliát, érdemes a falgrafika széleit leragasztani.

Fontos odafigyelni, hogy a fuga egyenletes és sima legyen, a mélysége pedig ne haladja meg a 3 mm-t. A túl mély fuga kilyukaszthatja a fóliát. Ezen kívül a felület textúráját is meg kell vizsgálni: a nagyon érdes felületeken és stukkón kilyukadhat a falgrafika.

Karbantartás

Meleg vízzel és egy egyszerű, környezetbarát mosószerrel könnyen tisztán tartható a falgrafika és minden lehetséges szennyeződés eltávolítható. A víz nyomása ne haladja meg az 1300 psi-t, valamint a vízsugár szöge minimum 60 fok legyen. A magasnyomású mosást kezdd a falgrafika közepénél és onnan kifele haladj. Ha szükséges, egy puha szivaccsal eltávolítható a maradék törmelék.

Eltávolítás

Melegítéssel, vagy meleg időben.

Még több infóra vagy kíváncsi installálási kérdésekkel kapcsolatban? Akkor keress minket elérhetőségeinken.