Fólia installáció festett falra

A fal előkészítése és festése:

Amennyiben a fenti műveletre készülünk, az egyik legfontosabb dolog, hogy a fal megfelelően meg legyen tisztítva és szárítva. Amennyiben a festés nedves vagy szennyezett felületre történik, az jelentős mértékű kárt okozhat a grafikában, emellett a ragasztó megfelelő kötését is gátolja.

A minimális száradási ideje a falnak az alapos tisztítás után 24 óra, de bizonyos esetekben még több is lehet.

A festék kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy nem minden latex festék kompatibilis nyomás-érzékeny ragasztókkal, valamint egy kis tesztelést is érdemes végeznünk a fóliázás megkezdése előtt. Vigyünk fel egy kis darabot a felületre, és várjunk 24 órát az eredmény miatt.

A művelet megkezdése előtt arra is figyelj, hogy mikor volt a fal utoljára festve – amennyiben frissen festett felületről beszélünk, érdemes akár 1 hete is várni a száradással.

Az installálás tényleges megkezdése előtt érdemes 50% IPA és 50% víz keverékkel megtisztítanunk a fóliázandó felületet – ennek száradási ideje kb. 20 perc.

A fóliázás során mindig használjunk simítót, és középről kifelé haladjunk vele. Figyeljünk arra is, hogy a széleket megfelelően letapasszuk, ugyanis elégtelen tapadás a grafika gyors károsodását okozhatja.

Amennyiben használunk applikációs szalagot, várjunk addig az eltávolítással, ameddig csak tudunk, mivel ez is hozzásegít a megfelelő kötés kialakításához. Érdemes az eltávolítást vertikális irányba végeznünk.

Amennyiben a szalag nehezen eltávolítható, nyugodtan spricceljünk rá egy kis vizet, ez segít a kötés oldásában. A spriccelést követő 2 percen belül távolítsuk el a szalagot.

Kérdésed van még a témában? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!