Fólia installáláshoz használható folyadékok

A nyomás-érzékeny vinilek installálása műanyag vagy üveg felületre gyakran speciális folyadékok használatát is igényli. Fontos azonban, hogy minél kevesebb folyadékot használjunk azért, hogy a grafikánk könnyedén újra-pozícionálható legyen.

Szem előtt tartandó az is, hogy mindig meggyőződjünk arról, hogy a fólia és az installálandó felület közötti rész száraz legyen. Amennyiben csak egy kis mértékű folyadék is marad bármely felületen, az könnyen buborékosodáshoz vezethet.

Ezek mellett arról is fontos meggyőződnünk az installációs folyamat során, hogy a megfelelő kötés kialakult-e a fólia és a felület között az applikációs szalag eltávolításakor.

 

Az installációs folyadékok összetevői:

Számos folyadék típus elérhető manapság már az üzletekben, azonban sokan szeretik a saját “receptjeiket” alkalmazni a munka során. Mi inkább az előre elkészített termékeket ajánljuk, mivel minden egyes összetevő tartalma változhat, márkától és gyártótól függően. Így lehet, hogy egy korábban már megszokott mennyiség használata egy másik terméknél nem hoz optimális eredményt.

Kíváncsi vagy további tanácsokra? Nézz szét fólia tudástárunkba.
Teljes fólia kínálatunkért látogass el weboldalunkra.