Hajó és egyéb vízi járművek fóliázása

A fólia használata manapság egyre népszerűbb nemcsak gépjárműveken és falfelületeken, hanem különböző vízi járműveken is.

Ennek oka, hogyha összehasonlítod a festési munka költségét és idejét, mindenképpen előnyösebben fogsz kijönni akkor, ha fóliát választasz.

Azonban, teljesen más vízi járművek felületére installálnunk, nézzük végig, mik azok a szempontok, amelyeket érdemes végiggondolnod.

De elsőként nézzük végig azokat az előnyöket, amelyeket a fóliázás nyújthat a festéssel szemben.

Elsőként is, számos érdekes mintázatot hozhatsz létre, gyakorlatilag szabadon szárnyalhat a fantáziád. Amennyiben sérül a fólia, könnyen javíthatod.

A fólia nem mérgező, míg a festék az lehet az élőlények számára.

Amennyiben el akarod adni a járművedet, a rajta lévő grafika is könnyen változtatható, így az új tulajdonosnak költségkímélőbb a design változtatása, ha arra kerül a sor.

És most nézzük végig, mire érdemes figyelned fóliázáskor.

Tisztítás

Mielőtt hozzákezdesz az installáláshoz, mindig alaposan tisztítsd meg az installálandó felületet.

Vastagabb rétegben történő laminálás

Használj 50 mikronos öntött laminálót a maximális ellenállásért. A vastagabb lamináló megvédi a fóliát a vízben található nagyobb tárgyaktól.

Vízszint

Figyeljünk arra, hogy a grafika lehetőleg egy inch-el a vízszint felett végződjön; habár a fólia viszonylag ellenálló, nem használ neki, ha 7/24 víz alatt van.