Hogyan applikáljunk fóliát szegecsekre

Az alagút technika

 1. Szedjük le a fedőréteget a fóliáról és takarjuk be az egész felületet.
 2. Egy gumis simítóval applikáljuk először a sík felületeket, egy folyamatos „lég alagutat” hagyva a szegecsek felett.

 1. Melegítsünk meg 4-5 szegecset magába foglaló területet a fólián. Hő applikálása közben a fólia beráncolódik, de amint eléri az ideális hőmérsékletet (80°C – 115°C), kisimul magától.

 1. Egy szivacsos applikátor segítségével alkalmazzunk erős nyomást 3-4 szegecsen egyszerre. De semmiképp ne több darabon, mert feljöhet a fólia a hűlés során.

 1. Ismételjük meg a 3. és 4. lépést addig, amíg be nem fejeztünk egy egész sornyi szegecset, aztán kezdjük el a következő sor applikálását.

 1. Melegítsük meg utólag a szegecsen lévő fóliát 95°C – 105°C fokra, mert a szivacos simító néha érdes textúrát hagy maga után.

Szegeccsel kezdés technikája

 • Szedjük le a fedőréteget a fóliáról és takarjuk be az egész felületet.

 • Melegítsünk meg 4-5 szegecset magába foglaló területet a fólián. Hő applikálása közben a fólia beráncolódik, de amint eléri az ideális hőmérsékletet (80°C – 115°C) magától kisimul.

 • Egy szivacsos applikátor segítségével nyomjuk rá a fóliát egyszerre 3-4 szegecsre. Ha túl sok szegecset nyomnánk le, a fólia ráncos lesz a lehűlés során.
 • Ismételjük meg a 3. és 4. lépést amíg be nem fejeztünk egy egész sornyi szegecset, aztán kezdjük el a következő sort.
 • Utolsóként a sík felületet simítsuk le.

 • TIPP: Hogy ne keletkezzenek buborékok a lapos felületen, csak enyhén nyomjuk rá a simítót kezdéskor.
 1. A szegecsen lévő fóliát melegítsük 95°C – 105°C fokra utólag, mert a szivacsos simító néha érdes textúrát hagy maga után.