Hogyan készítsd elő a tökéletes gépjármű fóliázást?

Az egyik leggyakoribb hiba, amikor gépjárművet installálunk, hogy nem szánunk elegendő időt a fóliázandó felület megfelelő előkészítésére. Ez könnyen vezethet az installációhoz használt ragasztó nem megfelelő kötéséhez, valamint egyéb hibák kialakulásához.

Most összeszedtünk Nektek néhány tippet, amely könnyedén segíthet a megfelelő eredmény elérésében.

Habár az összes lépés betartása lehet, hogy több időt vesz igénybe, biztos lehetsz abban, hogy a munka közben nem kell pluszban foglalkoznod a munka közben keletkező hibák kijavításával.

Mosás:

A legfontosabb lépés, amit elsőként meg kell tennünk, az a gépjármű felületének megfelelő letisztítása. Fontos, hogy a felszínen lévő minden wax-ot eltávolítsunk, ugyanis ez az anyag meggátolhatja a ragasztó megfelelő kötésének kialakulását.

A legbiztosabb, ha kézzel végezzük a mosást, és első lépésben tiszta vízzel, és szappannal.

Figyeljünk ara, hogy a vízzel és szappannal történő mosás nem távolít el minden szennyeződést tökéletesen. Ezért érdemes izopropil-alkoholt is használnunk a következő lépéshez. Ehhez használjunk egy spriccelésre alkalmas műanyag flakont, és töltsük fel félig IPA-val és félig vízzel.

Ezzel a folyadékkal spricceld be a jármű felületét, és azonnal töröld is le egy megfelelő ronggyal.

Következő lépésként töröld végig a jármű felületét egy mikroszálas ronggyal, s amikor a felület teljesen megszáradt, kezdheted az installálást.

Figyelj, hogy ezeket a lépéseket mindig tartsd be installálás során, így biztosan tökéletes eredményre számíthatsz.