Hogyan kezeld a fóliázott autó felületét a nyári melegben?

A nyári hónapokban vannak az év legmelegebb és leghosszabb napjai. Ezen időszak alatt az UV sugárzás mértéke is jelentősen növekszik, ami a gépjármű grafikák egyik legnagyobb ellensége. Ilyenkor a fóliázott felület fokozott veszélynek van kitéve, ám ha néhány lépést betartasz, könnyen megóvhatod a károsodástól.

Tegyük hozzá, hogyha az Arlon fóliákat használod, alapból nagyobb fokú védelmet kapsz a gépjármű grafikákra, ugyanis a vinileket Floridában, Californiában és Arizonában tesztelik, ahol jelentős a magas hőmérsékletnek és UV sugárzásnak való kitettség.

Ezen körülmények között tesztelik a fóliák karcolhatóságát, gyűrődését, esetleges elszíneződéseit. Ha egy fólia átment az összes teszten, csak akkor kerül kereskedelmi forgalomba, így biztos, hogy Hozzád már a legjobb alapanyag jut el.

 

Mi az, amit még pluszban Te is megtehetsz?

Ha tudod, kerüld el a közvetlen napfénynek való hosszú távú kitettséget.

Ez természetesen nem a forgalmi helyzetekre értendő, hanem azokra az esetekre, amikor nem használod az autódat. Próbálj meg mindig árnyas parkoló helyet találni járműved számára.

Használj laminálót

A védő laminálók plusz UV védelmet adnak gépjárműved számára. Arról, hogy pontosan miért is fontos a laminálók használata, itt olvashatsz bővebben.

 

Töröld le a szennyeződéseket

Két mosás között is érdemes végig törölgetned a fóliázott járművet, ugyanis a sokáig felületen hagyott szennyeződést “beleéghet” a grafikába. Ez főleg nagy forgalmú helyeken fordulhat elő, ahol jóval magasabb a levegő szennyezettsége. Ezek a szennyeződések akár sötét foltokat is képezhetnek a grafikán; így a legoptimálisabb, ha mindennap szánsz egy kis időt a jármű végig törlésére.

 

Kézimosás hetente

Természetesen a gépjármű mosás gyakorisága atttól is függ, hogy mennyire forgalmas helyen használod. Amennyiben az autón felgyülemlett szennyeződés egy-egy törléssel nem távolítható el, eljött az ideje a kézi mosásnak. A meleg nyári napokon a hideg vízzel való tisztítást javasoljuk, árnyékos helyen. Használj megfelelő auto tisztító sampont is.

 

Lenne még kérdésed a témáról? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!