Installlációs tippek mélycsatornás részekhez

Feszültség áthelyezése applikáláskor

Ezt a technikát akkor használjuk, amikor fólia nyújtást kell alkalmaznunk, például jármű applikálása során. A technika nemcsak abban segít, hogy a fólia elemelkedését megakadályozza a kritikus területekről, hanem szebb megjelenést is biztosít. Amikor autót applikálunk, mindig dolgoznunk kell éles sarkokon és mély barázdákban is, ahol a fólia hajlamos nagyon elvékonyodni, valamint kifakulni. Mindez megakadályozható a fólián keletkezett feszültség megfelelő helyen történő alkalmazásával és eloszlatásával.

melycsat

Miért pont feszültség áthelyezés?

Ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy így megakadályozzuk annak a lehetőségét, hogy a fólia elváljon a járműtől a mélycsatornás részeken, ott, ahol az applikáció során nyújtást alkalmaztunk.

Hogyan lehetséges a feszültség megfelelő irányba történő áthelyezése?

Melegítse a fóliát azon a részen, ahol síkban fekszik, mindenféle feszültség nélkül. (A) Ez az a rész, ahol a fólia képes lesz a nyúlásra; a csatornákban és mélyedésekben mindez a nyúlás már nem lehetséges. A melegítés után nyomja az eddig kiegyenesített fóliát a mélyedésbe (B). Amennyiben szükséges, alkalmazzon ismételten melegítést, és folytassa a fólia mélyedésbe történő applikálását, egészen addig, amíg nem lesz készen. Ezután simítsa le gyorsan a fóliát a mélyedésbe, biztosítva ezzel a tökéletes applikálást. Ugyanezt végezze el a sík részen is. (A) Láthatja, hogy a mélycsatornában lévő fólia teljesen feszültségmentes. Amennyiben mindent megfelelően csinált, a vinil nem emelkedik el a mélycsatornás résztől.

screen-shot-2016-11-08-at-09-21-31

Tekintse meg Arlon fólia kínálatunkat, és készítse el a tökéletes grafikát!