Fényvisszaverő fólia

A fólia világában a fényvisszaverő fólia egy egészen egyedi újdonság, ezért nem meglepő, hogy esetleg kihívásokba ütközünk installálás közben. A következő cikkben bemutatjuk, hogy mi is a fényvisszaverő fólia és mire érdemes odafigyelni installálás közben.

Milyen is a fényvisszaverő fólia?

A fényvisszaverő fólia egy olyan típusú fólia, aminek felületét olyan apró üveg buborékok vagy prizmák borítják, amik visszaverik a fényt a megfigyelő számára. Ezeknek a szemcséknek az elrendezése közvetlenül befolyásolja a fólia fényvisszaverő képességét. Az Arlon fényvisszaverő fóliái üveggolyós szerkezetűek A fényvisszaverő fóliákat rengeteg területen kezdik felhasználni nem csupán marketing céljából, hanem géppel vágott betűk, matricák, flotta és egyéb jármű fóliázásoknál.

A fényvisszaverő fólia sérülése

A fényvisszaverő fóliák felépítése valamennyivel finomabb a többi öntött fóliánál, emiatt egy kicsit másféleképpen kell kezelni. Ha a fényvisszaverő fólia nincs megfelelően kezelve, például meggyűrődik vagy megnyúlik, akkor a komponensek elrendeződése roncsolódik. Emiatt a fólia minősége is láthatóan romlik, amit már nagyon nehezen lehet eredeti állapotába visszaállítani.

Minden fólia gyártó arra törekszik, hogy termékei egyre jobbak legyenek. Az Arlon innovatív FLITE technológiájának köszönhetően nem csak a fólia installálása lesz könnyebb és gyorsabb, de az eredmény is sokkal tartósabb!

Karcolódás elkerülése

A legjobb telepítők segítségével összegyűjtöttünk egy pár hasznos tippet, amik segítségével te is elkerülheted, hogy megsérüljön a fényvisszaverő fóliád:

A fényvisszaverő fóliát óvatosan kell kezelni, ügyelni kell arra, hogy a fólia ne ráncolódjon meg előkészítés során.

Tervezd meg előre a telepítés minden lépését. Ha előre tudod, melyek lesznek a problémás területek, sokkal könnyebben el tudod kerülni a hibákat.

Ügyelj arra, hogy ne nyújtsd meg túlságosan a fóliát, a fólia darabok inkább egymást fedő technikával legyenek felhelyezve. Ezzel minimalizálható a sérülés esélye nagyobb területeken.

Minden esetben a melegítés és nyomáskifejtés a legjobb technika fólia installálás közben. Azonban figyelj oda, hogy ne érje nyomás véletlenül a fóliát!

A Vinil egész könnyen tapad magához. Ilyenkor a szétszedésnél könnyen megsérülhet a fólia, különösen azokon a területeket, ahol nagyobb nyomást fejtettél ki. Egy kis melegítés segít a vinilnek elengedni magát.

A FLITE Technológia egy új szintre viszi a reflektív fóliákat. Még abban az esetben is, ha talán nem úgy sikerülne a fólia felhelyezése, mint ahogyan azt eltervezted, ennek a technológiának köszönhetően nem kell az egészet előröl kezdened! Az IllumiNITE Wrap fényvisszaverő fóliával jelentősen könnyebb minden hiba kijavítása, így időt, energiát és pénzt spórolhatsz meg.

 

A IllumiNITE Wrap előjegyzésben vásárolható meg.