Sík felületre történő installálás előkészítése

Ahogy azt már rendkívül sokszor kihangsúlyoztuk, mindenféle applikációs munka legelső lépése az applikálandó felület megfelelő tisztítása.

Miért?

Mivel a nem megfelelően megtisztított felület befolyásolja a fólia megkötését, valamint a grafika tartósságát. A magasnyomású mosóval történő tisztítás a leghatékonyabb módszer nagyméretű felületek tisztításához, úgy, mint teherautók, buszok, konténerek.

Amennyiben azonban a felület erősen szennyezett, ez a művelet nem feltétlen elegendő. Ilyenkor érdemes megfelelő tisztítószert is használnunk, valamint arra is figyeljünk, hogy a wax, vagy egyéb esetleges bevonat is biztosan lekerüljön a fóliázandó felületről.

Száradás előtt, amikor már úgy gondoljuk, a felület szennyeződés mentes, még egyszer öblítsük át sima, tiszta vízzel az egész fóliázandó részt.

A munka megkezdése előtt győződjünk meg arról is, hogy a felület teljesen megszáradt. A legjobb, ha 12 órát hagyunk erre az installálás megkezdése előtt.

Mielőtt hozzálátunk a munkához, javasolt a felületet átkennünk izopropil alkohol és víz keverékével (min. 50% IPA). Fontos, hogy ne használjunk üveg tisztítót ennek a műveletnek az elvégzésére.

Maradt még kérdésed az installációval vagy megfelelő fólia alapanyagokkal kapcsolatban? Akkor keress minket bátran!