Tippek high tack fóliákhoz

A falgrafikák kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy különféle reklámokat helyezzünk el rajtuk. Általában maga a folyamat sem bonyolult, az applikálandó felületek relatív simák, és maga a munka is gyorsabb, mint gépjármű fóliázás során.

De mi a helyzet a high tack fóliákkal?

Eltérően a többi, “hagyományos” fóliától, ezek a termékek újabb kihívásokat állíthatnak a munkát végző személy elé. A jó hír az, hogy kis odafigyeléssel azonban ezek a kihívások könnyedén legyőzhetőek.

Használjunk laminálót

Amikor falak fóliázásáról beszélünk, a tapadásnak rendkívül fontos szerepe van. Bár a tapadás elsősorban a ragasztó “feladata”, a fólia vastagságának növelése megkeményíti azt. Egy merevebb réteg segít csökkenteni a túl gyors kezdeti tapadást, valamint megakadályozza az előnyúlást.

Tiszta felület

Ahogy azt már számtalanszor kihangsúlyoztuk, fontos az, hogy az applikálandó felület megfelelő tisztasággal rendelkezzen. Először egy kefével súroljuk végig a száraz felületet, majd egy vizes ronggyal töröljük át (akár szappanos vizet is használhatunk hozzá; az IPA nem mossa le a zsírosabb szennyeződéseket, míg a szappan igen).

Mindenképpen hagyjuk a felületet száradni, majd ezután kenjük át a felületet 50%-ban elegyített alkolhol/víz keverékkel.

Figyeljünk a felület megfelelő hőmérsékletére

Az ideális felüleleti hőmérséklet 18-32 Celsius fok között van. Természetesen nem mindig egyszerű ezen hőmérséklet elérése vagy megtartása, de próbáljunk meg ügyelni rá.

Megfelelő, konzekvens technika

Ha a fóliázás során mindvégig ugyanazon metódus szerint haladunk, nagyobb az esély az esetleges hibák elkerülésére. Ilyen technika lehet például a “félhold alakzat”-ban történő installálás, de bármelyiket is választjuk, ugyanazt az egy technikát vigyük végig.

Megfelelő elhelyezés

A legtöbb installáló a fólia alsó felét hagyja szabadon lógni addig, amíg a felső részt applikálja. A probléma ezze a metódussal az, hogy ennek következtében a fólia lassan nyúlni kezd, és mire észreveszed könnyen lehet, hogy már késő.

További kérdésed van a témával kapcsolatban? Kérdezz minket, hogy segíthessünk!