Üvegfelületen végzett fólia installáció

Amikor egy olyan, nagy felületű üvegdarabot tervezünk fóliázni, amely sok napfénynek van kitéve, mindenképpen kerüljük el azt, hogy nagy szakaszokban egymás mellé helyezünk sötét és világos színű, vagy reflektív típusú fóliát. Ennek oka, hogy a nagyon különböző színű fóliák alatt lévő üvegfelületen a hőfelvétel és az üveg tágulás közötti különbség olyannyira nagy lesz, hogy az üveg idő alatt „elöregedik”, és akár meg is repedezhet.

A legjobb, ha tervezés során inkább színátmeneteket használunk ezekben az esetekben ahhoz, hogy különböző, élesebb kontrasztokat érjünk el.

Nagyon forró felületen végzett applikációk

Amikor az üvegfelület hőmérséklete eléri a 100°F (37°C) hőmérsékletet, a ragasztó tapadása kezelhetetlenné válhat, főleg akkor, ha újrapozícionálást is kell alkalmaznunk. Mielőtt megkezdenénk az installálást a nagyon forró felületen, használjunk tiszta vízpermetet, mivel az elpárolgó víz hűlést idéz elő. Ez a technika akár 20°-40° fokkal is lehűtheti a felszínt a kezdeti hőmérséklethez képes,  a levegő páratartalmától és a használt vízmennyiségtől függően.

Figyelmeztetés

Ne használjuk ezt a technikát szegecses felületeken, mert a víz bennragadhat a szegecsek alatt, és idővel felpúposodást okoz a szegecs körül.

Készítsd el a legegyedibb dizájnt, válogass fóliáink közül!