Az öntött fólia előnyei

A reklámiparban mindenki ismeri azt a szót, hogy öntött fólia, de sokan nem tudják, mit is jelent pontosan. Az öntött filmek elkészítésekor gyakorlatilag olyan festéket készítünk, amelybe PVC, lágyító és különféle pigmentek kerülnek. Az egész folyamat kulcsa tehát az, hogy festéket csinálunk. Az így létrejött anyagot egy hordozóra festjük, ami miatt hajlamosak vagyunk így is gondolkozni róla, holott valójában egy öntvényről beszélünk.

Amikor az öntvény elkészül, egy olyan terméket kapunk, amelyet nedves állapotban, lassan kezdünk szárítani, és végül 400°f körüli hőmérsékleten kezelünk. Ez utóbbi egy nagyon fontos lépés, mert amikor egy anyagot ilyen magas energiával kezelnek, ez egyben azt is jelenti, hogy az is sok energiába kerül, hogy bármiféle kár keletkezzen benne. Az öntött fólia mindössze 2 mil vastag, a hengerelt fólia majdnem 3 mil, ám ennek ellenére az öntött fólia mégis majdnem kétszer olyan tartós.

A következő videó bemutatja az öntött fólia összes előnyét, felhasználhatóságát és azt, hogy miért is tökéletes választás a külnféle reklámok és grafikák elkészítéséhez.