Fóliázás vagy festés?

Amikor az autód külső megjelenésének megváltoztatásán gondolkozol, mindig szóba kerül egy fontos kérdés: festés vagy fóliázás?

A fóliát kezdetben reklám jelzések elkészitéséhez használták, azonban jópár éve gépjárművek design-jának előállításához is . De melyik a jobb megoldás? A festés vagy a fóliázás?

Installálás: ez az egyik legfontosabb kérdés. Mennyi ideig tart a folyamat, és mennyire tartós az anyag, amit a felületre viszünk?

Amennyiben újra-festésről van szó, a várakozási idő 3 naptól akár 3 hétig is terjedhet, attól függően, hogy hány réteget viszünk fel a járműre. Általában, amíg valóban ismét forgalomban használható a jármű, az legalább 1 hét.

Fóliázás esetén az egész folyamat rövidebb. A mosás és száradás után csak fel kell vinni a fóliát, és hő, valamint ragasztó segítségével rögzíteni azt a jármű felületén. Összességében a fóliázás maximum 3 napig tart.

Eltávolítás: Amennyiben lefestetted az autódat, sok variációd nincsen, hacsak nem újra akarsz festetni. Valamint, eladáskor a jármű értékét is csökkenti, ha nem az eredeti színt viseli.

Fóliázás esetén azonban a fólia könnyedén eltávolitható, és a fólia alatt lévő festék sem károsodik.

Költségek: A festés és fóliázás ára körülbelül hasonló szinten mozog, de természetesen sokmindent befolyásol a design, valamint a használt alapanyag.

Maradt még kérdésed a témával kapcsolatban? Akkor keress minket bátran!